Veckobrev vecka 50

Sista hela veckan innan jullovet är nu slut. Det har varit en hög sjukfrånvaro både i köket, bland skolpersonal samt bland elever. Rutinerna har därför varit ganska annorlunda denna vecka men de elever och personal som varit på plats har har kämpat tappert.

Nu kan ni gå in i Unikum och se omdömen för terminen, logga in via skolportalen eller ladda ner Unikums app. Eller så kan ni helt enkelt gå in på www.unikum.net där ni väljer Sigtuna kommun och loggar in med bankid.

Innehåll:
Skridskoåkning
Sammanfattning av veckan
Nästa vecka

Viktiga datum

Skridskoåkning
Till en början skulle vi fått ställa in skridskoåkningen på grund av den höga personalfrånvaron. Vi kände att vi inte kunde garantera elevernas säkerhet. Men så kom Matilda med den briljanta idén att eftersom det var hög elevfrånvaro kunde vi slå ihop våra klasser just under skridskoåkningsdagen. Då blev vi en extra vuxen på plats om något skulle hända. Ett extra tack till Fredrik som var med under skridskoåkningen! Sagt och gjort så fick vi till skridskoåkningen på tisdag både för 2A och 2B. En dag som blev mycket uppskattad av alla. Vissa av eleverna tyckte att det var roligt att få komma iväg från skolmiljön, andra tyckte det var kul att få göra en utflykt med vänner och matsäck. Men jag tror delen som uppskattades mest var själva skridskoåkningen. Det var både personal och elever ute på isen. Både avancerade åkare och nybörjare. Det blev en mycket trevlig dag.

Sammanfattning av veckan
Vi har under veckan fokuserat mycket på repetition och att göra klart saker. Vi har inte introducerat så mycket nytt. Vi har bland annat övat på hur man skriver en bokrecension och arbetat i våra trollböcker där man ska göra trollkort (små uppdrag). Vi har övat på låten Tänd ett ljus. Eleverna får gärna öva på den hemma då vi ska sjunga den nästa vecka och eleverna behöver kunna den tills dess.
https://youtu.be/wfW2gzNUf-U
Vi har illustrerat till gamla ASL-texter samt övat på blandad svenska i Natur och Kulturs (nok) kunskapsportal. Vi har även övat på att få fram våra inre bilder genom att lyssna på årets radiokalender Spero. När vi har lyssnat har vi samtidigt tänt vår adventsljusstake. Eleverna har blivit riktiga fenor på att tända tändstickor.

Här kan man lyssna på alla avsnitt om man har missat något:
https://sverigesradio.se/avsnitt?programid=5431

Nästa vecka, vecka 51
Nästa skolvecka består av måndag och tisdag. Vi går igenom en dag i taget:
Måndag:
Måndag är en full skoldag från 08:10-13:30. Dock kommer dagen att vara annorlunda. Vi kommer ha städdag där vi städar lådor, bänkar, askar, hyllor i hallen och tar hem saker. Eleverna kommer därför behöva ha med sig en papperskasse med sitt namn på. Om de tar med sig en plastkasse finns risk att saker kanske böjs eller blir knöliga.
Tisdag:
På tisdag är det årets sista skoldag och dags för julavslutning. Eftersom vi inte får samlas i idrottshallen kommer vi vara i våra klassrum. Skoldagen pågår från 08.10-10.00. Efter det tar fritids vid.

Viktiga datum: 
Skola och fritids har stängt 10 januari, det är studiedag denna dag.
Skolan startar igen tisdagen den 11 januari kl 8.10.

Vi önskar er alla en fin fjärde advent!
/Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Ann-Marie och Safka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *