Veckobrev vecka 49

Nu är har denna vecka passerat och mycket har hänt. Vi har varit på julspel och det har varit Nobel. Vi vill passa på att gratulera Gabriel i 2a som vann Skolans Nobeltävling.

Gabriels bidrag

Innehåll:
Sjukdomar
Trollboken
Matematik
Radiokalendern Spero

Julspel
Lucia
Skridskor
Nästa vecka

Sjukdomar
Vi är nu i en situation där vi har väldigt många sjuka. Vi är tacksamma att vi nu framöver är noga med att stanna hemma och vara extra noga med att inte komma tillbaka för tidigt för att stoppa alla smittspridning. Det verkar vara något virus eller så som är i omlopp och på skolan har även vinterkräksjukan satt igång. Vi har fått uppgifter om att det är barn hemma med vattkoppor och svinkoppor. Länkar nedan så ni kan läsa på om dessa och ha uppsikt över om era barn får några symptom av dessa:

Svinkoppor: https://www.1177.se/Stockholm/sjukdomar–besvar/hud-har-och-naglar/infektioner-pa-huden/svinkoppor—impetigo/

Vattkoppor: https://www.1177.se/Stockholm/sjukdomar–besvar/hud-har-och-naglar/infektioner-pa-huden/vattkoppor/

Svenska och Trollboken
Svenskarbetet denna vecka har mesta dels gått ut på trollboken och 2b har även arbetet med att läsa fakta böcker och skriva bokrecensioner om den efteråt. Detta kommer 2a göra under nästa vecka.

Matematik
Då har vi börjat arbeta i kapitel 4 som är det sista kapitlet vi i arbetar i innan vi går på julledighet. Det handlar om geometriska kroppar. Vi har även gjort besdömningsstödet som vi gjorde i början av terminen igen för att se om det blivit någon förbättring och det har det blivit.

Julspel:

I tisdags åkte vi till Valsta kyrka och allt gick jättebra. både bussresan dit, promenaden tillbaka och på plats i Valsta kyrka fick vi se ett fint julspel och blev bjudna på pepparkaka och saft. Vi vuxna var också stolta över våra duktiga elever som var en fin publik. När vi satt och fikade fick vi vara med om något som inte var planerat och det var att högtalarna började leva sitt egna lev och dånade ett väldigt ljud ifrån sig vilket gjorde att vi fick gå lite tidigare från kyrkan och gå hela vägen tillbaka till skolan. Vi är väldigt imponerade av samtliga som var med på utflykten och promenaden tillbaka.

– Ögonfransar som blivit till is under promenaden hem. Viktigt att ha rätt kläder på sig.

Radiokalendern Spero
Nu då det är december har vi pausat vår högläsning och har istället börjat lyssna på årets radiokalender. I år får vi följa med in i insekternas värld. De avsnitten som sänds på helger kommer man få lyssna på själv via sin iPad. Det är en del svåra ord som används, och eleverna måste öva på att se inre bilder när man lyssnar. Det är klurigt. Här är en länk till radiokalendern:

Spero

Lucia
På måndag är det dags för luciafirande och det kommer att ske ute på skolgården. Vi startar skoldagen 08.30 som vanligt för att sedan titta på luciatåget 08.45. Kom gärna lussekllädd du med även fast det är förskoleklass som går lucia tåget.

Skridskor:
Med anledning av den ökade smittspridningen är det i skrivande stund oklart om vi kan ta oss till ishallen på tisdag. Vi inväntar besked och återkommer till er igen på måndag.

Nedan är info som gäller om vi kan åka. Barnen behöver vara klädda med overall/termobyxor och jacka, mössa och handskar och ta med sig skridskor och hjälm. Om man inte har egen utrustning är det bra om man kan låna från någon som man känner. Skolan har några skridskor och hjälmar att låna ut till de som behöver.

Vi samlas i skolan i vanlig tid på morgonen. Vi kommer att äta lunch i ishallen och från skolan får vi med oss pastasallad. Barnen behöver ta med sig en plastlåda med lock att förvara pastasalladen i. De behöver också ta med sig bestick, vattenflaska och gärna något varmt t.ex. varm choklad att dricka. Vill man ta med sig egen lunch istället för pastasallad går det bra. Fika såsom frukt, bulle, kaka får man också ta med sig. (OBS! Ej godis, chips, läsk).

Läsuppdrag

NU tar läsuppdraget jullov och är åter igen efter jullovet. Men sluta inte läs för det. Ett tips är att åka till biblioteket och låna dig en bok som du vill läsa under jullovet.

Tisdag 21/12 är det julavslutning. Då börjar vi 8.10 som vanligt och slutar redan 10.00.

Nästa vecka, vecka 50
Måndag – Lucia, dans
Tisdag – Skridskor 2a (mer info måndag)
Onsdag – Skridskor 2b (mer info måndag)
Torsdag –
Fredag –  Julfreddag

Trevlig helg och tredje advent!
// Angeliqa, Matilda, Ann-Marie, Mikaela och Mahbube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *