Veckobrev vecka 48

God eftermiddag,

Veckorna springer iväg och det är inte långt till terminsslut.

Innehåll:
ASL
Mattematik
Trollboken
Radiokalendern Spero
Julspel
Skridskor
Idrott
Nästa vecka

ASL
Under veckan som har gått har eleverna fått skriva klart sina julsagor i par. Vi har arbetat med att ge varandra feedback och att kunna ta till sig feedbacken och förbättra sin saga baserat på den. Eleverna har även fått skriva individuella sagor som är deras tävlingsbidrag i årets Nobeltävling. Vinnaren avslöjas på Nobeldagen nästa vecka.

Matematik
Vi har avslutat vårt arbete med tiotalsövergångar med både addition och subtraktion. Det är klurigt, men eleverna har nu fått med sig en bra grund som vi kommer bygga vidare på. Nästa del i matematiken kommer handla om geometriska former.

Trollboken
Vi har startat ett arbete som heter Trollboken. Det är ett extraarbete där man övar på digitala färdigheter så som att kopiera, klistra in, skapa ny textruta, ta en print screen eller att infoga bilder. I trollboken får eleverna små uppdrag som de ska utföra, så de övar även på sina färdigheter inom svenska. Ett uppdrag kan exempelvis vara: ”Skriv tre ord på bokstaven r. Rita bilder till dina ord.”

Radiokalendern Spero
Nu då det är december har vi pausat vår högläsning och har istället börjat lyssna på årets radiokalender. I år får vi följa med in i insekternas värld. De avsnitten som sänds på helger kommer man få lyssna på själv via sin iPad. Det är en del svåra ord som används, och eleverna måste öva på att se inre bilder när man lyssnar. Det är klurigt. Här är en länk till radiokalendern:

Spero


Vi har även börjat med en favorit i repris. Att eleverna får tända adventsljusen när vi lyssnar på radiokalendern. En mycket uppskattad aktivitet. Det är lite spännande att få använda tändstickor.

Julspel nästa vecka
På tisdag den 7/12 ska vi åka iväg på ett julspel i Valsta kyrka. Förmiddagen är en vanlig skoldag och vi äter lunch i skolan. Vi åker sedan iväg efter lunch och är tillbaka på skolan vid 14:00. De eleverna som slutar efter skolan kommer få gå hem vid 14 när vi kommer tillbaka till skolan.

Skridskor vecka 50
På tisdagen den 14/12 kommer 2A att åka skridskor. På onsdagen den 15/12 kommer 2B åka skridskor. Mer info kommer i nästa veckobrev.

Idrott nästa vecka

Nästa vecka, vecka 49
Måndag – dans
Tisdag – inneidrott, julspel
Onsdag – uteidrott, spela in kapitel 13
Torsdag – läsuppdrag med till skolan
Fredag – nytt läsuppdrag med hem (kapitel 14)

Trevlig helg och andra advent!
// Angeliqa, Matlida, Frida, Mikaela och Mahbube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *