Veckobrev vecka 46

Godkväll hemma i stugorna. Hoppas att klassfesten för 2B blir lyckad!

Innehåll
ASL
Svenska
Engelska
Matematik

NTA
Läsuppdrag 2B
Idrott vecka 47
Kommande veckor
Nästa vecka

ASL
Denna vecka har vi skrivit faktatexter om fingeravtryck. Eleverna har fått läsa en text om fingeravtryck för att sedan återberätta de viktigaste delarna. Att avgöra vad som är viktigt från en text är lite klurigt. Ett bra sätt att öva på det är att återberätta berättelser eller händelser.
Nästa gång vi skriver faktatexter kommer vi prata om vikten att ha med en rubrik.

Svenska
Vi har tidigare berört ordklassen adjektiv. Vi repeterade den ordklassen denna vecka samt introducerade den nya ordklassen substantiv.
Ett adjektiv beskriver hur något är. Om man kan sätta ordet är framför, då är det ett adjektiv.
Ett substantiv är olika saker. Om man kan sätta en, ett eller flera framför, då är det ett substantiv.
Hemmacheck:
Kolla om era barn kan ge exempel på 3 adjektiv och 3 substantiv.

Engelska
Vi har fortsatt repetera de engelskaorden som är kopplade till kapitlet clothes. Denne vecka utförde vi en hörövning. Eleverna skulle ringa in ord och färglägga rätt baserat på vad som sades på engelska. Eleverna var superduktiga!

Om man vill repetera orden hemma finns här en QR-kod till en utmaning vi gjorde i skolan:


Matematik
Vi har övat på tiotalsövergångar denna vecka. Det är när man ska ta sig över en tio-gräns. Exempelvis 26+8. Vi övade på att först gå upp till närmsta 10-tal. Det blev då 30+4 istället, och det var mycket enklare att räkna ut. Nästa vecka kommer vi fortsätta med tiotalsövergångar, men då blir det subtraktion istället. Det är väldigt viktigt att kunna talkompisarna om man ska hänga med.
Hemmacheck
Repetera och dubbelkolla talkompisarna hemma.
5, 6, 7, 8, 9 och 10-kompisar.

NTA
Denna vecka hade vi en kort lektion där eleverna fick stöta på begreppet volym. Och då inte volym där det handlade om att höja eller sänka ljudvolymen på iPaden. Utan en annan sorts volym. Den handlade om hur mycket som fick plats. Och att störst volym inte nödvändigtvis betyder störst vikt.

Läsuppdrag 2B
2B har börjat att spela in sina läsuppdrag. Detta ska göras på onsdagskvällen innan läsuppdraget tas med tillbaka till skolan. Angeliqa kommer sedan under de kommande dagarna lyssna på inspelningen och ge individuell feedback på elevernas läsutveckling i deras loggböcker. Matilda gör även detta med 2A. Dock spelar klasserna in på lite olika ställen. Här ska 2B spela in:
(App) OnenNote —> (1.) Sitt eget namn —> (2.) Läsuppdrag —> (3.) Spela in —> (4.) Välj sedan rätt kapitel att spela in.

Om man skulle missa att spela in på onsdagskvällen finns det möjlighet att spela in i skolan. Men då kommer eleven missa annan undervisning. Vilket gör att man kan få ta med och göra klart de uppgifterna hemma. Det är därför viktigt att man spelar in på onsdagskvällen.

Idrott vecka 47


Kommande veckor
Vecka 49 kommer vi gå på en föreställning – mer info kommer.
Vecka 50 kommer vi åka skridskor – mer info kommer.
Vecka 51 är det julavslutning på tisdagen – mer info kommer.

Nästa veckavecka 47
Måndag – dans, oömma kläder
Tisdag – inneidrott, oömma kläder
Onsdag – uteidrott, oömma kläder, (spela in kapitel 11)
Torsdag – läsuppdrag med till skolan (kapitel 11), 
Fredag – nytt läsuppdrag med hem (kapitel 12)

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *