Veckobrev vecka 40

Veckorna springer iväg och det är inte långt kvar till läsårets höstlov, eller läslov som vi lärare brukar säga. Lovet är vecka 44. Skolan kommer då vara stängd och ni får vända er till fritids för deras öppettider.

Innehåll:
ASL
Matematik
Engelska
NTA
Bild
Elevråd
Musik
Idrott
Föräldramöte
Nästa vecka

ASL
I vårt ASL-arbete har vi denna vecka arbetat en någonting klurigt. Vi har nämligen skrivit faktatexter om dvärgpudeln där eleverna själva skulle leta reda på fakta. Detta var en ganska svår uppgift tyckte både vi lärare och eleverna, men efter mycket samarbete, hjälp och stöttning lyckades vi få fram väldigt fina faktatexter.

Matematik
I matematiken har vi fortsatt arbeta med hur man använder en miniräknare. Hur man gör när man nollställer den eller att man kan addera flera tal efter varandra. Vi har även prövat att kontrollera subtraktion genom att använda oss av addition och tvärt om.
Exempel:
10 – 7 = 3
Om man lägger ihop summan (3) med talet som man tog bort (7) det vill säga 3 + 7. Om detta blir talet man hade från början (10), då har man räknat rätt! När jag själv var liten hette detta räknesätt ”Bakifrån med plus”. Det är lite klurigt men det är en användbar strategi när den väl sitter.

Engelska
I engelskan har vi börjat runda av vårt arbete med kapitel 2 i engelskaboken och aktivitetsorden. Eleverna har fått spela memory med orden och de har även fått göra ett test genom att scanna denna QR-kod. Testa gärna hemma:

2A har fått ett uppdrag i Minecraft där de ska bygga en arena där man gör dessa olika aktiviteter.

NTA
I vårt NTA-arbete håller vi i år på med temat ”Balansera och väga”. Denna vecka har vi arbetat med att tappa balansen och vad det beror på. Vi har pratat om ett föremåls tyngdpunkt och dess stödyta. Om man ska hålla balansen måste föremålets tyngdpunkt vara lodrätt ovanför föremålets stödyta. Om tyngdpunkten ligger utanför stödytan kommer föremålet att välta.

Bild
I bild har vi denna vecka fokuserat på hösten. Eleverna har fått göra bilder som föreställer höstlöv med höstfärger. I 2A har de även varit ute i skogen för att studera svampar. Nästa vecka kommer bilduppgiften handla om just svampar.

Elevråd
Denna vecka har vi haft skolans första elevråd. Ett stor tack till våra representanter Neo, Joy, Sam och Lana Faye som tog med och tog upp saker som klasserna ansåg behöver ändras på.

Musik
I 2B har vi börjat med musik i halvklass varannan vecka. Vi har sjungit en sång på engelska men även övat på vår ”hej då-låt”. Här nedan kan ni höra Hej då-låten framförd av Meysoon, Mona, Emil, Dyala och Angeliqa.

Hej då-låten av Meysoon, Mona, Emil, Dyala och Angeliqa

Idrott
Nästa veckas idrott:

Föräldramöte
Under nästa vecka kommer vi lägga upp en inbjudan till åk 2s föräldramöte detta läsår. Mötet kommer äga rum någon kväll vecka 43. Exakt dag kommer under nästa vecka.

Nästa vecka

Måndag – dans, oömma kläder
Tisdag – ingen idrott på grunda av simning för äldre årskurser
Onsdag – uteidrott, oömma kläder
Torsdag – Läsuppdrag med till skolan (kapitel 7)
Fredag – Nytt läsuppdrag med hem (kapitel 8)

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *