Veckobrev vecka 39

En kort vecka lämnar vi bakom oss och här kommer en summering:

NTA
ASL
Matematik
Engelska
Idrott
Läsuppdrag
Klassråd

Ytterkläder efter väder
Nästa vecka


NTA
I onsdags introducerade vi årets NTA låda som handlar om balansera och väga. Första uppdraget handlade om att man skulle få en fjäril att balansera på en penna. Vi har gått igenom orden; Balans, lodrät, vågrät, tyngdpunkt, stödyta. I 2a arbetade man två och två för att kunna fotografera varandra när man gjorde uppdraget. De dokumenterade uppdraget i OneNote under NTA fliken ifall ni vill kika hur det gick.


ASL

ASL denna veckan arbetade 2a med att de skulle få beskriva hur deras rum ser ut. Sedan fick de en läxa hem att de skulle fotografera sitt rum och skicka till Matilda på teams så kolla med ditt barn ifall den har skickat bilder till Matilda. 2b har fått ritat bilder till sina ASL texter de skrev förra veckan när de beskrev en kompis.

Matematik
I matematiken har vi arbetat med hur man gör när man räknar och använder en miniräknare. Vilket har varit lite klurigt. I 2a har vi även introducerat IUP (individuell utvecklings plan). Där de elever som valde några mål i matematik har fått arbetat med de i Nomp och i Showbie.

Engelska
I engelskan har vi fortsatt att arbeta med kapitel 2 activites. Eleverna har även introducerats orden She, He, Can. Ni får gärna öva på orden hemma. Eleverna gillar i skolan att använda dess engelska ord.


Idrott

Idrotten den här veckan hann vi ha en lektion och det handlade om pokemonorientering på skolgården. Detta var en uppskattad lektion från både elever och lärares perspektiv.

Nästa veckas idrott:


Läsuppdrag

Läsuppdraget rullar på och eleverna läste den här veckan kapitel 5. Sedan arbetar vi med diamantjakten på torsdagar och denna vecka handlade det om att eleverna skulle lära sig månaderna. En bra vers att sjunga för att lära sig är denna (öva gärna hemma):

2a:s elever behöver också bli bättre på att spela in sig själva på de dagar som det är planerat att de ska spela in sig själva. Matilda påminner i skolan. Läsprotokollet är även uppdaterat för att det ska bli ännu tydligare på hur man gör. Det har tillkommit frågor som man ska svara på efter att man har läst. Det är viktigt att man svarar ärligt på frågorna:

Klassråd
Nästa vecka är det dags för elevråd på onsdagen. 2a hade sitt klassråd idag, där man också pratade om varför man har elevråd och vad demokrati är. Eleverna hade mycket önskemål på vad som kunde bli bättre på skolan. 2b kommer att ha sitt klassråd nästa vecka.


Ytterkläder efter väder
Vi vill påminna om att nu böjar det bli kallare väder och att det är viktigt att eleverna har rätt kläder på sig och med sig till skolan. Vi är ute oavsett vad det är för väder ute. Har eleverna rätt kläder efter väder så blir rasterna mycket roligare.


Nästa vecka

Måndag – dansen är inställd
Tisdag – inneidrott, oömma kläder
Onsdag – uteidrott, oömma kläder, Elevråd
Torsdag – Läsuppdrag med till skolan (kapitel 6)
Fredag – Nytt läsuppdrag med hem (kapitel 7)

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *