Veckobrev vecka 38

God helg på er!

Veckan har nått sitt slut och här kommer en summering:

Innehåll:
ASL
Matematik
Utvecklingssamtal
Skoljoggen
Engelska
Studiedagar
Idrott
Dans
Skolfoto
Extra
Nästa vecka, vecka 39

ASL
I vårt ASL-arbete har vi gått vidare till deckarschema 2. Man kan säga att det är ”kapitel 2” av årets ASL-arbete. Denna vecka har vi övat på att beskriva en klasskamrat. Man skulle skriva så många saker man kom på och längst ner fick man skriva vem det var man hade beskrivit. Att förstå vad en mening är, och att den alltid ska börja med stor bokstav och avslutas med punkt, är lite klurigt fortfarande. Men eleverna utvecklas och är så fantastiskt duktiga! Vi är så imponerade att eleverna kan producera sådana här texter helt själva när de går i åk 2.

Matematik
Denna vecka har vi fortsatt arbeta med repetition av det vi tidigare arbetat med i matematiken: grunderna av addition och subtraktion. I 2A har de även arbetat en del med rimlighet, något som 2B kommer beröra nästa vecka.

Utvecklingssamtal
De flesta elever ha nu haft sina utvecklingssamtal. Det är några elever i 2B som kommer ha sina samtal de kommande veckorna. En stor applåd till alla elever! Fantastiskt att de har sådan koll på hur det går för dem i skolan, och att de även kan presentera det för någon annan! Samtalen kommer dokumenteras under de kommande veckorna i vår nya skolportal Unikum. Läs mer om Unikum här:

Skoljoggen
I onsdags ägde den årliga skoljoggen rum för eleverna i åk 1-2 (övriga klasser har sprungit andra dagar under veckan). Eleverna har 1h på sig att springa/jogga/gå så många varv de kan. 1 varv motsvarar 1km. Från 2A deltog 24 elever och de samlade på sig 123 varv. Från 2B deltog 20 elever och de samlade på sig 114 varv. Båda klasserna sprang alltså totalt mer än 10 mil var! Det är mer än tur och retur till Stockholm! Så coolt! Heja oss!

#StoltalärareEngelska
I engelskan har vi börjat arbeta med kapitel 2. Det handlar om ”activities”. I 2B har vi arbetat med att skriva meningar med dessa ord. Så som ”He can swim.” Eller ”She can climb”.

Studiedagar
Den 27/9 samt 28/9 nästa vecka är det studiedagar och skolan är STÄNGD! Fritids är öppet. Vänd er till dem för frågor som rör fritids och Tempus.

Mellanfritids blogg

Idrott
Nästa vecka kommer endast vara ett idrottspass i och med studiedagarna och det är uteidrott:

Dans
På måndagar har vi dans. Men det är även viktigt med avslappning efteråt. Dels för att kroppen ska få varva ner och återhämta sig, men även för hjärnan. Det är viktigt för att kunna bearbeta och samla tankar på det man gjort på dansen, men även gällande det som hänt under dagen. Därför brukar danspassen avslutas med en stunds massage.

Skolfoto
Vi har denna vecka tagit årets skolfoton. Ni kommer få hem information om hur man gör om man vill beställa dessa foton.

Extra
I år äter åk 2 i sina klassrum för att underlätta trängsel i matslen. Det har varit lite otydligheter hur man plockar undan och sakerna har hamnat lite huller om buller. Ett extra tack till Alex i 2B som har tydliggjort hur man plockar undan, slänger och sorterar på rätt sätt efter skollunchen.

Nästa vecka, vecka 39

Måndag – studiedag, skolan STÄNGD
Tisdag – studiedag, skolan STÄNGD
Onsdag – uteidrott, oömma kläder
Torsdag – Läsuppdrag med till skolan (kapitel 5)
Fredag – Nytt läsuppdrag med hem (kapitel 6)

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Natalie


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *