Veckobrev vecka 37

Hej, alla vårdnadshavare!

Ännu en vecka har gått och det börjar närma sig utvecklingssamtal.

Innehåll:

Läsuppdrag
Matematik
Engelska
Utvecklingssamtal
Idrott

Skoljoggen
Skolfotografering
Studiedagar

Läsuppdrag
Vi vill börja med att berömma alla som har läst läsuppdraget. 2a har läst in sina läsuppdrag och jag är imponerad av de elever som har kommit ihåg att göra detta hemma. 2a kommer att fortsätta göra sitt läsuppdrag på detta sätt att man spelar in sig själv på fredagen när man läser första gången och sedan på onsdagen när de läser kapitlet hemma. Läsprotokollet vill vi påminna om att ni ska fylla i för varje gång ni läser hemma datum och en liten kommentar. Angeliqa vill berömma 2B som spelade in sig själva och skickade till henne på teams när hon var hemma och var sjuk,

Matematik
I 2a har vi fokuserat på bedömningsstödet denna vecka i matematik vilket vi kommer gå igenom på utvecklingssamtalet nästa vecka. Sedan har båda klasserna arbetat mycket i nomp där fokus har varit repetition från åk 1 samt klockan.

Engelska
Engelskan denna vecka har vi byggt en engelska värld i Minecraft där eleverna fick i uppdrag att bygga en skola och sedan sätta ut skyltar där de skrivit de engelska orden som kapitel 1 handlar om vilket var skolord. Nästa vecka kommer vi börja arbeta med kapitel 2.

Utvecklingssamtal
Eleverna denna vecka har fått göra klart sina Keynotes om utvecklingssamtal och i 2a har vi även gjort utvecklingssamtalen i unikum där ni vårdnadshavare kan gå in och läsa vad eleverna har svarat samt läsa deras keynote. I unikum kan ni även skriva ner om det är något ni vill prata om på utvecklingssamtalet. Utvecklingssamtalen startar redan på måndagen och vi ser framemot att träffa en vårdnadshavare per elev.

Idrott
Idrotten denna vecka har vi fått besök från Skånela If som har haft handbolls träningar med oss, vilket har gått galant. Om någon elever skulle vilja börja spela handboll har vi fått denna lapp för att dela med er föräldrar:

Idrott vecka 38:

Info om skoljoggen:

Skolfotografering
På tisdag den 21 september är det dags för skolfotografering under skoldagen.

Studiedagar

Måndag 27/9 och tisdag 28/9 är det studiedagar. Det innebär att skolan är stängd, men fritids har öppet som vanligt.

Nästa vecka, vecka 38

Måndag – dans, oömma kläder, Utvecklingssamtal
Tisdag – idrott, oömma kläder, Skolfotografering, Utvecklingssamtal
Onsdag – Skoljogg, oömma kläder, Utvecklingssamtal
Torsdag – Läsuppdrag med till skolan (kapitel 4), Utvecklingssamtal
Fredag – Nytt läsuppdrag med hem

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Natalie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *