Veckobrev vecka 14

Första veckan efter påsklovet är nu slut. Det var en kort vecka som rullade på snabbt som vanligt.

Innehåll:
SO

ASL
Matematik
Engelska

Rastaktiviteter
Nästa veckas idrott
Matilda nästa vecka – VIKTIGT
Angeliqa nästa vecka – VIKTIGT
Nästa veckas kom-ihåg

SO
Vi har gått vidare i vårt SO-arbete och kommit in på yrken. Vad är ett yrke? Vilka olika yrken kan ni? Vilket är ditt drömyrke? I båda klasserna har eleverna fått illustrera sina drömyrken och skrivit vad det är på baksidan. Vi kommer sedan sätta upp dessa i korridoren så kommer de övriga på skolan få gissa vilka yrken vi drömmer om.

ASL
I vårt ASL-arbete har 1A skrivit om vad som är deras drömyrke och varför. De har sedan illustrerat till detta.

Att skriva om sina drömyrken är något som 1B kommer göra nästa vecka. Denna vecka har vi istället övat på vår fantasi och att skriva meningar till bilder. Som alltid övar vi på de tre viktigaste sakerna i meningsskrivande:
1. Stor bokstav (I början på en mening eller i början på ett namn.)
2. Mellanrum mellan orden.
3. Punkt i slutet av meningarna.

1B kommer att skriva om yrken i nästa veckas ASL.

Matematik
Båda klasserna har nu arbetat med kapitel 9 i matteboken. I det kapitlet har vi övat på hur man mäter med en linjal och räknar cm (centimeter). Vi har pratat om hur viktigt det är att man alltid börjar på 0 och inte vid linjalens kant vilket är ett vanligt misstag när man börjar mäta.

Vi har även arbetat med en tallinje och att placera in tal på rätt ställen.

Engelska
I engelskan har vi i 1B övat på engelska ord som har med ett hus och hem att göra.
Hemmacheck: Kolla om era barn kommer ihåg vad dessa ord betyder:
house
mirror
window
living room
roof
bath room
chimney
door
ceiling
kitchen
home
guest room

Rastaktiviteter
Mahbube håller igång rastaktiviteterna i stort sett varje dag. Hon är fantastisk som ser till att våra elever alltid har ett alternativ på rasten om man inte hittar på något eget att göra.

Nästa veckas idrott

Matilda nästa vecka – VIKTIGT
Som vi redan har skrivit här på bloggen kommer Matilda att operera sitt knä nästa vecka. Detta gör att hon kommer vara sjukskriven för återhämtning fram till sommaren. Hennes sista dag är på onsdag nästa vecka (den 14/4). Denna dag kommer 1A ha ett mysigt avslut med Matilda och gå på en utflykt till Björnkälla. Frida och Mikaela följer självklart också med på denna utflykt och kommer vara kvar i klassen fram till sommarlovet. Rima från Galaxskolan kommer att gå in som lärarvikarie i 1A fram till sommarlovet. För frågor eller funderingar, kontakta Matilda.
matilda.ingebretsen@edu.sigtuna.se

Angeliqa nästa vecka – VIKTIGT
Angeliqa har fått tråkiga nyheter inom familjen. Hennes man, Isak, har fått positivt besked gällande Covid-19. Som tur är mår han relativt bra med endast ledvärk, förkylning och allmänt dåsig. Angeliqa tog ett test i fredags och har fått tillbaka resultatet som negativt som tur är. Detta gör dock att hon kommer vara hemma i familjekarantän nästa vecka. Hon kommer arbeta som lärare på distans via ett videosamtal som visas på projektorn i klassen och Mahbube kommer att finnas på plats i klassrummet som en närvarande vuxen. På måndag eftermiddag kommer Angeliqa och Mahbube utvärdera med eleverna hur de tycker att detta arbetssätt varit.
Angeliqa kommer att ta ett nytt test på tisdag och om det fortsätter att visa negativt är hon åter på arbetet på fredag nästa vecka vilket vi hoppas på!

BONUS
Det är så roligt att se hur eleverna övar på sina färdigheter med varandra utan lärares uppmaning. Här ser vi Noor som övar på läsuppdraget under fritidstid tillsammans med Neo, Léa och LanaFaye.

Vecka 14
Fredagsfinal: Minecraftfredag 
GRIT-uppdrag: Plocka en påse med skräp.
Levla: Kan du plocka dubbelt så mycket?

Måndag – Idrott, ha på oömma kläder då vi inte byter om pga Covid-19
Tisdag –  
Onsdag – Läsuppdraget med tillbaka till skolan (kapitel 20), Matildas sista dag, Björnkälla för 1A
Torsdag – Nytt läsuppdrag med hem (kap. 21)
Fredag – Minecraftfredag

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *