Veckobrev vecka 12

Glad påsk en vecka i förväg! Tiden rinner förbi och det är redan dags för påsklov. Eleverna som har varit på plats i skolan har kämpat på under veckan. I måndags på idrotten introducerade idrottslärarna hur man ska hålla i en karta genom att göra en bokstavsorientering. En väldigt rolig övning som båda grupperna uppskattade. Medans den ena gruppen körde orientering fick den andra gruppen öva på väderstreck, nord, syd, väst och öst genom att springa till olika koner.

Eleverna har under veckan fått göra olika vårpyssel. I 1b har de målat stenar till nyckelpigor och gjort äggkoppar. I 1a har de fått göra solrosor med hjälp av flaskfärg och svartpeppar.

I matematiken har 1a startat med kapitel 9 som handlar om att mäta och längdenheterna meter och cm. Eleverna har fått göra sina egna mätstickor och sedan mätt olika föremål i klassrummet. I 1b har de arbetat med symbolerna större än och mindre än. Både klasserna har nu jobbat med de området och båda har fått sett denna introduktionsfilm som förklarar begreppen och symbolerna.

I svenskan har båda klasserna fått skriva busiga påsksagor med hjälp av tärningar. Under veckan har vi även pratat om påsk och eleverna har fått sett hur påsken kom till inom kristendomen och varför de firar det. I so har eleverna under förgående vecka fått skapa egna trafikskyltar som de denna vecka skulle visa upp för sin grupp och berätta hur den ser ut och vad den betyder. Eleverna börjar befästa denna kunskap så öva gärna hemma med att kolla vad de olika trafikskyltarna betyder när ni är ute och ser någon.

1a har passat på att vara ute lite under veckan när solen har kikat fram. I torsdags valde vi att gå ner till den konstgjorda dammen och springa av oss och springa in våren. Det vi övade när vi gick dit var att öva på att gå på led så när pandemin är över är vi redo för att åka på utflykter.

Sen var det dags för fredagen och bedömningsstöd samt städdag för 1a stod på schemat. Eleverna fick uppleva hur det är att skriva prov och de skötte sig galant. Efter att ha städat klassrum och kapprum samt toaletter avslutades det med lite popcorn och Lotta på Bråkmakargatan. 1b pysslade under förmiddagen och fick sedan sin skybelöning som var att titta på film.

Nu är vi redo för ett påsklov. Vi önskar er alla en glad påsk och att ni tar hand om er i dessa tider. Nedan får ni en liten hälsning från oss i personalen i åk 1.

https://www.jibjab.com/view/make/everybunny_dance_now_2/c58decc0-28fb-4a22-b305-0fe7746f8a28

Påsklov
Vecka 13 är det påsklov. Skolan är då stängd. Även måndagen vecka 14 är skolan stängd då det är en röd dag. För fritids öppettider, vänd er till fritids.

Paus med läsuppdrag
Då det är påsklov kommer vi ta en paus med läsuppdraget. Kapitel 20 kommer de alltså inte få med sig hem nästa vecka. Det får de efter påsklovet istället.

Påminnelse om enkät
Det är ungefär hälften av er som har svarat på enkäten gällande Internationella engelska skolan. Vi vill påminna om att ALLA ska svara på enkäten. Detta för att vi ska kunna planera med bland annat avregistrering samt återlämning av iPads.
Klicka här för att svara.

Vecka 14
Fredagsfinal: Pokémonfredag 
GRIT-uppdrag:hur många pokémonbollar behöver du kasta för att fånga en pokémon.
Levla genom att fånga den med färre kast nästa gång. (Görs fysiskt genom att kasta tex. tennisbollar som ska pricka någon form av ting). 🤗

Måndag – Röddag, skolan stängd.
Tisdag –  
Onsdag –
Torsdag – Läsuppdrag med hem (kap. 20)
Fredag – Pokémonfredag

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *