Veckobrev vecka 11

Veckorna rullar på och så har skolvecka 11 nått sitt slut.
Många elever och personal har varit hemma denna vecka men de som är på plats kämpar på! Heja! 😁🍀

Innehåll:
ASL
Matematik
SO
NTA

Aktiviteter utomhus
Påsklov

Paus med läsuppdrag
Påminnelse om enkät

ASL
Denna vecka har vi skrivit faktatexter om oss själva, men man skulle smyga in en lögn. I 1A fick eleverna illustrera passande bilder med färgpennor och i 1B fick eleverna pröva att illustrera digitalt i appen Keynote.

Matematik
I matematiken har vi fortsatt arbeta med tiotal och ental.
Hemmacheck: Fråga era barn hur många tiotal och ental som finns i talet 54. Be dem visa det på något sätt (kanske på samma sätt som de gjorde i matteboken, med fårorna?). Kan de skriva det i “utvecklad form”?

SO
Vi har fortsatt vårt temaarbete som handlar som trafik och samhället. Fokus ligger just nu på trafik. Eleverna har denna vecka fått tillverka egna trafikskyltar och repeterat vad de betyder.

NTA
I NTA-undervisningen har 1A arbetat med magnetism. Vad innebär det att något är magnetiskt? I 1B har vi arbetat med flyta eller sjunka. Det blev ganska blött, men roligt. I båda klasserna har eleverna fått pröva på att arbeta efter ett vetenskapligt arbetssätt; att först gissa, sedan testa och på slutet sammanfatta.

Aktiviteter utomhus
I 1B har vi haft ett träningsområde i några veckor som har handlat om att vara en schysst rastkompis. Det har varit riktigt kul att se hur väl eleverna övat på detta.

Vi har tagit en omtag med våra rastaktiviteter och det uppskatas av både stora och små! Heja Mahbube som hittar på så roliga aktiviteter med eleverna!

Ibland kan man behöva en rörelsepaus när man har arbetat hårt på lektionen. Här ser ni 1A som springer några varv runt Boden för att aktivera hjärnkontoret.

Påsklov
Vecka 13 är det påsklov. Skolan är då stängd. Även måndagen vecka 14 är skolan stängd då det är en röd dag. För fritids öppettider, vänd er till fritids.

Paus med läsuppdrag
Då det är påsklov kommer vi ta en paus med läsuppdraget. Kapitel 20 kommer de alltså inte få med sig hem nästa vecka. Det får de efter påsklovet istället.

Påminnelse om enkät
Det är ungefär hälften av er som har svarat på enkäten gällande Internationella engelska skolan. Vi vill påminna om att ALLA ska svara på enkäten. Detta för att vi ska kunna planera med bland annat avregistrering samt återlämning av iPads.
Klicka här för att svara.

Nästa vecka
Fredagsfinal: Påskfredag 🐣 
GRIT-uppdrag: Gå 5 m med en boll/ägg på sked i munnen.
Levla: Gör samma men med utfallssteg.

Måndag – Idrott, ha på oömma kläder då vi inte byter om pga Covid-19
Tisdag –  
Onsdag – Läsuppdrag till skolan (kapitel 19)
Torsdag –
Fredag – Påskfredag

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *