Veckobrev vecka 10

Första veckan efter sportlovet har gått och vi hoppas att alla hade ett fint sportlov. Nu är det bara två skolveckor kvar innan påsklov.

Idrotten som var denna vecka hade båda klasserna gemensamt och de lekte leken snövit som var en typ av stafett. 1a har i matematikboken arbetat med fåror med tiotal och ental, samt hur man delar upp två siffriga tal. Båda klasserna har arbetat vidare med Nomp och Vektor.

Vi har under veckan börjat arbeta med vårt samhällsarbete där första momentet handlar om vägskyltar. Vi har varit ute på promenad i området runt skolan och tittat på olika vägskyltar som finns samt hur man ska bete sig säkert i trafiken om man är på cykel eller gående. Vid skolans busshållplats uppmärksammade 1a att det finns både Herrgå och Frugå. Eleverna har under veckan också arbetat med vägskyltar i showbie och fått läsa i SO-boken i grupper sidorna om trafiken.

NTA lådan denna vecka för 1a handlade om att undersöka om vilka föremål som flyter i vattnet respektive sjunker i vattnet. Eleverna fick först gissa på om de trodde att föremålet skulle flyta eller sjunka och sedan fick de se vad föremålet gjorde och de dokumenterade det på papper i en tabell. Tabellen fotograferade de sedan av och la in i sin mapp NTA på OneNote.

1b denna vecka med Nta lådan har arbetat med att sortera olika föremål utifrån om de kan rulla eller inte samt staplar och om några kunde göra båda.

I svenskan har båda klasserna arbetat vidare med faktatexter. 1a repeterade att skriva faktatext om ett fantasidjur fast gjorde det nu i par. 1b har börjat skriva fakta texter om sig själva vilket 1a kommer starta med nästa vecka.

Idrott vecka 11

Kom-ihåg vecka 11
Måndag – Idrott, ha på oömma kläder då vi inte byter om pga Covid-19
Tisdag –  
Onsdag – Läsuppdrag med till skolan (kapitel 18)
Torsdag – Nytt läsuppdrag med hem (kapitel 19)
Fredag – Mysfredag

Ha en fantastisk helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *