Veckobrev vecka 7

Välkomna tillbaka och ännu en vecka har passerat. Under veckan som har gått har vi arbetar vidare med NTA lådan. I 1A och 1B har eleverna haft NTA och det handlade om att man skulle sortera 20 stycken föremål på olika sätt. Eleverna har dokumenterat hur de sorterade i OneNote. I 1a har halva gruppen gjort uppdraget denna vecka och den andra halvan ska få göra det på måndag.

I ASL har 1B arbetat vidare med att skriva meningar till bilder och 1A har jämfört skillnaden mellan faktatext och berättande text. Både 1A och 1B kommer under nästa vecka börja skriva fakta texter om olika fantasidjur både tillsammans i klassen och enskilt. I matematik har vi arbetat vidare med ental och tiotal. Eleverna har arbetat i matematikboken och på elevspel.se samt Nomp. För att tydliggöra vad som är ental och hur mycket ett tiotal är har vi använt oss av att titta på enkronor, tiokronor samt tjugokronorssedlar. Eleverna har även fått spela ett träningsspel två och två som gick ut på att få det högsta två siffriga talet.

Nu är mattespelet igång i båda klasserna och ni kan be era barn att visa hur det har gått för dem hittills. Under idrottslektionen som var i måndags fick eleverna prova på rörelsestationer.

Vi vill påminna om att vecka 9 är det sportlov och det har kommit ny viktig information som rektorn har lagt ut på sin blogg om ang den pågående pandemin och vi lägger även ut det här i lite förenklad text.

Viktig information om sportlovet

Det gäller om du varit utomlands
Nya varianter av viruset som orsakar covid-19 har fått stor spridning i flera länder. Därför rekommenderas den som varit utomlands att undvika nära kontakter med andra en tid efter ankomsten till Sverige.
Folkhälsomyndigheten har uppdaterat sina rekommendationer för hur alla som reser in i Sverige bör agera oavsett vilket land resenären har besökt.

De rekommendationer som gäller nu är:
Personer födda 2014 och tidigare bör testa sig för covid-19 i samband med inresa till Sverige.
Ytterligare test bör göras fem dagar efter inresan till Sverige.
Stanna hemma och undvik nära kontakter i minst sju dagar. Det gäller även om testerna visade att du inte hade covid-19.
Planera in sju dagars extra ledighet alt hemarbete.

Nästa veckas idrott:

Nästa vecka
Fredagsfinal: Sportferdag
GRIT-uppdrag: Träffa ribban en gång.
Levla upp:
Träffa ribban med fel fot
Träffa ribban tre gånger på raken.
Träffa ribban tre gånger med fel fot.

Måndag – Idrott, ha på oömma kläder då vi inte byter om pga Covid-19
Tisdag –  
Onsdag – Läsuppdrag till skolan (kapitel 17)
Torsdag –
Fredag – Sportfredag (sportlov efter skoldagens slut)

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Malte, Mikaela, Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *