Veckobrev V. 5

Hej alla vårdnadshavare!

Nu har veckan med utvecklingssamtal passerat och vi vill tacka för bra samtal samt att det har gått så smidigt trots att det har varit digitalt. Eleverna har under veckan haft en annorlunda vecka då skoldagen har slutat en timme tidigare måndag – torsdag. I 1a har vi arbetar vidare med faktatexter och denna vecka handlade faktatexten om sköldpaddan.

Vi har även arbetat vidare med ASL som hade samma upplägg som förra veckan att eleverna skulle skapa meningar av ord som stod på tavlan. Orden denna vecka såg ut så här:

Beskrivning saknas.

och så här kan det se ut när eleverna är klara:

Under veckan har vi arbetat vidare med engelskan. I 1b har vi tittat på Pick a colour avsnitt school och pratat om orden som avsnittet tar upp. I båda klasserna har vi introducerat ne.se läromedel och deras läromedel engelska. Vi har arbetat med hur det engelska alfabetet ser ut och hur de låter.

Vi avslutade veckan med att gå till siriusbacken och vilket väder vi fick. Det blev ett perfekt avslut på veckan. Här får ni se lite bilder från veckan. Vi avslutade med att ta en gruppbild på alla barn.

Nästa vecka är det studiedag måndag den 8/2. Både fritids och skolan har planeringsdag. Nästa vecka återgår vi till normalt schema att eleverna slutar 13:30 måndag till torsdag och 12:55 på fredagen. Under nästa vecka kommer vi börja arbeta med NTA lådan och nya matematikböcker.

Fredagsfinal: Gammaldags fredag

GRIT-uppdrag: Ställa sig i brygga

Kom ihåg vecka 6:
Måndag – Studiedag
Tisdag –  
Onsdag – Läsuppdrag till skolan.
Torsdag – Nytt läsuppdrag med hem.
Fredag – Gammaldags fredag

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Malte (vikarie för Mikaela), Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *