Veckobrev vecka 3

Hoppas ni alla har haft en bra helg!

Under veckan som har gått har vi arbetat liknande med det vi gjorde veckan innan. Det har handlat om att komma in i skolan och tillbaka till rutiner. Vädret som har varit under veckan har bidragit till att många av eleverna har blivit väldigt blöta. När det blir några plusgrader spelar det ingen roll vilka ytterkläder man har. Vi önskar därför att eleverna ska ha extrakläder på skolan så det kan ha torra byxor och strumpor vilket leder till att de slipper gå blöta under skoldagen.

Veckan som kommer ska eleverna hålla sitt elevledda utvecklingssamtal. Eleverna har under veckan förberett dessa och ni väljer själva vilken dag ni väljer att genomföra det hemma. Glöm inte att boka in en tid för videosamtal. Vi la upp ett inlägg om hur det går till tidigare i veckan. Glöm inte att prata med era barn utifrån varje slide i keynoten, ni kan även be era elever visa Nomp och läsa högt för er under detta tillfälle. Vi har under denna vecka låtit eleverna läsa läsuppdraget som en stafett. Första eleven läste en mening sen nästa på tur läste nästa och så vidare. Detta gör att eleverna får öva på att hänga med i texten och lyssna noggrant på vad de andra läser. I matematiken har vi arbetat vidare med matteboken och fokuserat på talet 8 och månghörningar. Under nästa vecka kommer vi arbeta med bokens sista kapitel som handlar om dubbelt och talet 9.

Vi vill även meddela att just nu finns huvudlöss bland barn på skolan. Kamma barnet regelbundet de närmaste två veckorna med luskam. Det underlättar att kamma håret med balsam. Om ni hittar löss är det viktigt att även de andra familjemedlemmarna undersöks. Behandling skall enbart göras på personer som har löss.

Vi vill påminna om att ni ska boka in en tid för videosamtal innan onsdag så vi får god tid på oss att skicka ut kallelse till teamsmötet.

Idrotten nästa vecka:

Nästa vecka v.4
Häng med uppdrag: 20 sit-ups (2A:s uppdrag)
Levla: 40 sit-ups 

Fredagsfinal : Gosedjursfredag- (ett gosedjur per elev)

Kom ihåg vecka 4:
Måndag – Idrott (inget ombyte) 
Tisdag – 
Onsdag – Läsuppdrag med till skolan
Torsdag – Nytt läsuppdrag med hem
Fredag – Gosedjur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *