Veckobrev vecka 50

Då var näst sista veckan för terminen slut. I svenskan arbetar vi vidare med ASL (att skriva sig till läsning) och i matematiken har vi arbetat med kapitel 5 i matteboken där vi har introducerat “geometriska kroppar” (former i 3D). Kub, cylinder, klot och rätblock. Utöver det har vi börjat att checka av elevernas matematikkunskaper som en repetition av kapitlen vi arbetat med denna termin.

I engelskan arbetade vi förra veckan samt denna vecka med olika djur (animals).

Denna vecka fick vi reda på vinnarna av Höjdens Nobel-pris i litteratur i F-2. Det var Elsa i 2A som vann i bästa GRIT-text. Och vår egen Alice V i 1A som vann i bästa GRIT-illustration. Grattis Alice V och bra jobbat! Det fanns utöver Alices bidrag även många andra bidrag som var fantastiska, så domarna hade svårt att ta fram en vinnare men tillslut enades de om Alices illustration.
Uppgiften de fick var att illustrera en framsida till en bok. Berättelsen i boken kunde vara påhittad av eleverna själva eller redan finnas. Kravet var att berättelsen skulle handla om GRIT (att inte ge upp). Alice V illustrerade då en framsida till boken Den stora branden.Eleverna har fått läsa sig var en bild ur grodperspektiv innebär. Att den som “tagit bilden” ligger på marken och tittar uppåt, som en groda. De har fått illustrera snögubbar i grodperspektiv. Fråga dem gärna hur de gjorde.

Vi har fått lära oss lite mer om Lucia samt ursprunget till varför vi firar jul (Jesu födelse).

Det har åter igen upptäckts löss bland eleverna på skolan så vil vill uppmana er alla att kolla igenom era barns hår.

Eleverna har fått hem det sista läsuppdraget för terminen. Det är kapitel 12 som ska läsas till på onsdag nästa vecka.

Idrott nästa vecka:


På fredag nästa vecka är det julavslutning. skolan börjar som vanligt 8.10 men pågår endast fram till 10.00. Efter det börjar fritids, och de eleverna som inte går på fritids går alltså hem/behöver bli hämtade kl.10.00.
Vårterminen börjar igen tisdagen den 12 januari 2021. För fritids öppettider, kontakta fritids!

Fredagsfinal: Julfredag

Kom ihåg vecka 51:
Måndag – Idrott (inget ombyte)
Tisdag – 
Onsdag – Läsuppdrag med till skolan
Torsdag –
Fredag – JULAVSLUTNING – Julfredag

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *