Veckobrev vecka 48

Veckorna rullar på och på söndag är det redan första advent. Tiden går fort när man har roligt! 😁

Under veckan har vi arbetat med udda och jämna tal i matematiken. Det är häftigt hur snabbt eleverna förstår.

1B har avslutat berättelserna de har skrivit under november månad. De har planerat och skrivit berättelserna i par. Nästa vecka kommer de påbörja sina julberättelser i nya skrivpar. Något som 1A redan gjort denna vecka.

Vi har börjat arbeta med religion. Vi har berättat om de tre abrahamitiska religionerna (islam, judendomen och kristendomen). Vi har berättat att eleverna kommer att få lära sig om alla 3 genom deras skolgång, men att vi fokuserar på kristendomen nu i början. Eleverna har fått återberätta Skapelseberättelsen enligt Bibeln.

I 1A har eleverna julstädat och gjort det rent nu till början av december. 1B kommer göra detta nästa vecka.

Idrotten nästa vecka kommer att ske utomhus då vi inte har tillgång till idrottshallen. Detta gör att eleverna behöver ha kläder de bör kunna röra sig i utomhus.

När vi nu ändå pratar om kläder kan vi passa på att berätta att det varit minusgrader under dagarna. Vi vill uppmana om att kontrollera att eleverna har ordentliga utekläder nu när vintern närmar sig. Även om eleverna inte vill använda täckbyxor behöver de ändå ha med ett par till skolan. Sen är det ok om de istället använder långkalsonger, men de behöver ändå ha med om det skulle bli en riktig köldknäpp. Tunna fingervantar räcker inte då eleverna ofta klagar på att de är kalla om händerna. Ordentliga vantar behövs. Detsamma gäller mössa. Extra strumpor i ryggsäcken är alltid bra att ha med om man skulle råka bli blöt om fötterna.

Häng med v.49

Uppdrag: Kan du träffa ribban med fotbollen 1 gång? 
Levla: Klarar du träffa den 5 gånger?
Fredagsfinal: Jultröjefredag

Kom ihåg vecka 49:
Måndag – Uteidrott (inget ombyte)
Tisdag – 
Onsdag – Läsuppdrag med till skolan
Torsdag – Nytt läsuppdrag med hem
Fredag – Jultröjefredag

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *