Veckobrev V.47

Under veckan som varit har båda klasserna arbetat vidare i matematikboken och börjat på nytt område som handlar om hälften. Vi märkte att många av eleverna har koll på vad hälften av något betyder, vilket glädjer oss. Vi har även under veckan gjort en trygghetsenkät där eleverna har svarat på frågor om hur de trivs i skolan och om de känner sig trygga.

I 1b har eleverna fått diskutera om hur man är en bra vän. 1a har fokuserat lite extra på att prata om att man själv bestämmer över sin kropp och vad man ska göra med den.

Vi har även arbetat vidare med engelska och i veckan har vi introducerat vad olika klädesplagg heter på engelska.

Under förra veckan gjorde 1b redovisningar i smågrupper om lekar som någon äldre de kände lekte när de var små. Detta gjorde 1a denna vecka och inspirerades av 1b och gjorde också redovisningar i smågrupper.

I fredags var det barnkonventionens-dag och båda klasserna har gått igenom vad det innebär. I 1a kollade vi på klipp från Rafiki som har besökt olika barn i världens och visar hur de lever. Båda klasserna tittade även på Evas superkoll där hon går igenom tydligt vad barnkonventionen är. Vi avslutade dagarna med att göra superhjältar som sedan fick hålla i ballonger där det står en artikel från barnkonventionen per ballong. I 1a fick eleverna rita en ansikte till superhjälte kroppen och 1b fick klippa ut sitt ansikte från ett fotografi och använda de som ansikte.

1b har även visat fram fötterna att de vill att skolan ska bli mer städad och självmant frågade om de fick hjälpa till att plocka ordning på toaletterna som finns utanför våra klassrum.

Nästa veckas idrott: Observera att eleverna inte byter om innan eller efter lektionen för att undvika trängsel. Så se till att de har oömma kläder.

Häng med v.48

Uppdrag: Kan du sitta 90 grader mot en vägg i 30 sekunder?
Levla: Klarar du att göra det i 1 minut?
Fredagsfinal: Disney fredag

Kom ihåg vecka 48:
Måndag – Idrott (inget ombyte)
Tisdag – 
Onsdag – Läsuppdrag med till skolan
Torsdag – Nytt läsuppdrag med hem
Fredag – Disney fredag

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *