Veckobrev vecka 46

I och med barnboksveckan har vi haft ett övergripande tema på Steningehöjden denna vecka som heter Hela Höjden läser. Både personal och elever har läst och samlat på sig “lästa sidor”. Eleverna har varit fantastiska med att läsa denna vecka! Heja dem! Vi har även arbetat med barnböcker på andra sätt. Bland annat genom att prata om kända författare så som Astrid Lindgren, Tove Jansson och Gösta Knutsson. I 1A har eleverna fått skapa bilder av siluetter på kända karaktärer.

Vi har även tittat på Handbok för superhjältar – En film för skolan där författaren Elias Våhlund berättar om hur han och hans fru Agnes tillsammans skapade bokserien Handbok för superhjältar. De berättade även hur man kan göra om man vill bli en författare.

I 1B har vi denna vecka pratat om lekar och leksaker förr i tiden. Eleverna fick en liten hemuppgift: att fråga en äldre släkting hemma vilken favoritlek eller favoritleksak de hade när de var små och att sedan återberätta i smågrupper i klassen. Angeliqa passade på att ta med sig sin mans favoritleksak från när han var liten; en ångvält. Eleverna fick försiktigt skicka runt och titta på den. Något som var väldigt roligt var att just den dagen, ungefär 30 minuter efter att vi samtalat om vad en ångvält var, rullade det förbi en riktig ångvält utanför fönstret som började arbeta på andra sidan vägen. Detta var mycket uppskattat av eleverna då de kunde sätta sin nyvunna kunskap i ett sammanhang.

I matematiken har vi arbetat med att jämföra och se skillnad. Vi har även övat på att om man inte kan SE skillnad (för att bildstödet är borta), kan man räkna ut det istället? När vi arbetar med minus ska man alltid ta “störst först” har vi sagt i 1B. (Bra regel att komma ihåg.)

En liten mattekluring ni kan göra med era barn hemma:
* Be dem tänka på ett tal mellan 1-5.
* Dubbla det.
* Addera (lägg till) med 2.
* Ta det på hälften.
* Subtrahera (ta bort) med det talet de tänkte på från början.
* Om de gjort rätt ska de ha… 1 kvar!

Vi har fått uppgifter om att det har börjat gå löss på skolan. Var extra uppmärksamma på om era elever börjar klia sig eller klaga på att det kliar i deras hårbotten eller i nacken.

En bild på en gullig ödla vi hittade på skolgården.

Nästa veckas idrott: Observera att eleverna inte byter om innan eller efter lektionen för att undvika trängsel. Så se till att de har oömma kläder.

https://youtu.be/s1sS8vdgxAk

Häng med v.47

Uppdrag: Kan du kicka en boll utan att den nuddar marken 3 gånger på raken?
Levla: Klarar du det 6 gånger?
Fredagsfinal: Fotbollsfredag

Kom ihåg vecka 46:
Måndag – Idrott (inget ombyte)
Tisdag – 
Onsdag – Läsuppdrag med till skolan
Torsdag – Nytt läsuppdrag med hem
Fredag – Fotbollsfredag

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *