Veckobrev v.45

Välkomna tillbaka!

Första veckan efter höstlovet har passerat. Under veckan har eleverna fått göra en brandövning som de klarade suveränt. En extra stjärna till 1b som genomförde brandövningen galant utan att Angeliqa eller Mahbube var på plats i skolan!

1a har under veckan arbetat med matematikstationer och övat på att byta station under tystnad, vilket är något de kan om de får det som en utmaning. Båda klasserna har även kommit igång med appen vektor som är en matematik app som eleverna är bekanta med från förskoleklass. Under veckan har 1b börjat att planera sagor som de ska börja skriva nästa vecka i par. Det är ett längre arbete i ASL som även 1a börjar med under nästa vecka.

Under lovet hade eleverna läsuppdrag och vi är verkligen imponerade av eleverna och deras läsning! Vi vill påminna er vårdnadshavare att fylla i läsloggen i OneNote på Ipaden. Läsloggen gör att vi får koll på hur mycket eleverna läser för er och att ni också blir involverade i era barns skolgång.

Vi avslutade veckan med att klasserna tillsammans gick till Björnkällan för att grilla korv. När vi kom fram till Björnkällan hade klasserna lite olika uppdrag. 1a delades in i grupper och fick en bingobricka där de skulle hitta en valfri rad. 1b hade tagit med sig sina Ipads och skulle fotografera saker till bingobrickan och lägga in i sin keynote. och efter ett litet tag fick eleverna frilek. Vi grillade korv och efteråt fick eleverna fika det som de hade med sig. Efter fikat städade vi i ordning och avslutade dagen i klassrummet. Det var en super mysig dag och ett perfekt avslut på första veckan efter lovet. Här har ni lite bilder från dagen:

Nästa vecka är det barnboksveckan vilket innebär att eleverna varje lektion kommer att läsa själva eller lyssna på Polyglutt/högläsning. Eleverna kommer att ha en egen bänkbok som de kommer att läsa ur. Till böckerna de själva läser kommer vi göra olika arbeten vilket ni kommer få ta del av nästa veckobrev. Från och med nästa vecka är det också inget ombyte till idrotten. Vilket betyder att det är bra om eleverna har oömma kläder redan när det kommer till skolan.

Nästa veckas idrott: Observera att eleverna inte byter om innan eller efter lektionen för att undvika trängsel. Så se till att de har oömma kläder.

Häng med v.46

Uppdrag: Hur många sidor kan du läsa på en dag?
Levla: Kan du läsa fler sidor än dagen innan?
Fredagsfinal: Mysfredag/pyjamasfredag

Kom ihåg vecka 46:
Måndag – Idrott (inget ombyte)
Tisdag – 
Onsdag – Läsuppdrag med till skolan
Torsdag – Nytt läsuppdrag med hem
Fredag –

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *