Veckobrev vecka 43

Hösten har slagit till ordentligt och det är dags för höstlov, eller läslov som många även kallar det. Under veckan har vi jobbat hårt med bedömningsstöden i matematik och nästan alla elever är nu klara.

Under idrotten hade de en halloweenhinderbana där lärarna hade försvunnit, istället hade några ruskiga idrottshäxor tagit över!

I svenskan arbetade vi med skrivprojektet ”snäll spöksaga”. Skolan är fantastisk, inte bara för eleverna utan även för oss lärare! Vi lär oss också något nytt varje dag. Ett exempel på det är att ta det lite lugnare med spöksagorna som skrevs då det blev många nya moment som introducerades, bland annat att planera sin saga i förväg. Men oavsett om det blev lite mycket på en gång producerade eleverna fantastiska sagor!

Samtidigt som en grupp skriver med Angeliqa eller Matilda, går en annan grupp iväg med Mikaela eller Liban och övar på samarbete och empati. Denna vecka låg fokus på samarbete. Fråga gärna era barn hur man skulle utföra övningen ni ser nedan:


I matematiken arbetade vi med lite repetition av kapitel 1 och 2 i matteboken. I 1B gjorde vi en liten gemensam avstämning om vi hade hängt med. Eleverna skulle ange vad som saknades (den röda pennan).

Vi tittade på Pick a colour – family denna vecka. Vi övade på massor med ord på engelska som har med familjen att göra. Eleverna fick hjälpa till att komma på ord de redan kände till. Vid slutet av lektionen hade vi övat på bland annat: mother, mom, ma, mama, brother, sister, grand father, grand pa med flera.

I 1B har eleverna fått skapa bakgrunder till sina iPads där de har fått skriva sina egna mål. De blir nu påminda vad det är som de behöver träna på när de använder sin iPad. 1A kommer att göra detta efter lovet.

När vi arbetar med läsuppdragen, sitter några elever framme på mattan och läser med Angeliqa eller Matilda. De andra eleverna arbetar med ett uppdrag på sina iPads kopplat till just veckans läsuppdrag. När man är klar med det får man öva svenska på elevspel.se.
Här ser vi fin kamratskap i 1A där eleverna hjälper varandra då läraren är upptagen med att läsa:


Fredagen vecka 45, den 6/11, kommer alla i åk 1 göra en utflykt till skogen. Vi kommer få med oss korv med bröd samt dricka. Det är ok att ha med sig 1st fika hemifrån. Exempelvis 1 bulle eller 1 muffin. Frukt är alltid ok att ha med sig. Den enda gränsen där är att eleverna ska orka äta upp.

Något som är lite tråkigt är att efter höstlovet sker en omorganisation inom personalen. Liban kommer sluta arbeta med och i 1B och kommer istället börja arbeta i 2A med Linda. Han arbetar fortfarande kvar på Lillfritids med våra elever. Istället kommer Mahbube börja arbeta inne hos oss, något som eleverna var positivt inställda till.
Tack för allt Liban! Hoppas att du får det bra uppe hos 2orna! 😊🤝

V.44 = HÖSTLOV, fritids stängt måndag

(Nya GRIT-uppdrag samt fredagsfinaler är inte framtagna av elevrådet ännu.)

Kom ihåg vecka 45:
Måndag – Idrott
Tisdag – 
Onsdag – Läsuppdrag med till skolan
Torsdag – Nytt läsuppdrag med hem
Fredag – Utflykt till skogen (eleverna får ha med sig 1st fika)

Ha ett riktigt trevligt höstlov 🎃
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Liban och Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *