Veckobrev vecka 38

Nu har ännu en vecka gått och vi har haft fullt upp. Eleverna har nu fått börja ta hem deras Ipad. Eleverna ska ta hem deras Ipad varje dag för att från och med idag kommer eleverna börja med LÄSUPPDRAG och ni vårdnadshavare ska för loggbok.

Varje vecka (torsdagar) kommer barnen få ett läsuppdrag med hem. De får en bok på sin läsnivå och man läser samma kapitel hela veckan!

Även om ansvaret för barnens läsutveckling ligger på skolan finns det mycket som du som förälder kan göra för att underlätta ditt barns läs- och skrivutveckling. I början av barnens lästräning är det viktigt att barnen får läsa samma text flera gånger för att få upp hastigheten och flytet. Du som förälder är viktig i att vara uppmuntrande och stödjande. Läsuppdraget ska till skolan på ONSDAGAR – boken ska ligga i plastfickan för att skyddas! På torsdagar får de med sin bok och nytt kapitel för att läsa hemma.

Här har ni en film på hur ni hittar loggboken i appen onenote:

I måndags hade 1a besök av Busen från skåne. Busen följde med oss på vår skoldag.

Vi har även arbetar vidare med hösten och eleverna har fått fotograferat träd med deras egna Ipads. Eleverna i 1a gick på promenad och fotograferade träd för att under nästa vecka lägga in bilderna i sina keynote böcker om träd. 1B fotograferade och la in sina bilder direkt i sin keynote. Under nästa vecka kommer vi ta oss ut igen för att leta träd och samla in löv från träden.

1b har under veckan tränat extra på att vara bra rastkompisar och de var fenomenala!

Under veckan har vi arbetar vidare i matematikboken och med ASL texter. I matematikboken har det handlar om 2-5 kompisar. ASL texterna denna vecka handlade om monster vilket även är kopplat till veckans läsuppdrag.

Vi vill även flagga för vecka 40 MÅNDAG (28/9) och TISDAG (29/9) är studiedagar, vilket innebär att skolan är stängd. För fritids tider se fritidsbloggen.

Veckans idrott:

Instruktionsfilm:

Nästa veckas komihåg:
Måndag – Idrott
Tisdag –
Onsdag – Läsuppdrag med till skolan
Torsdag – Läsuppdrag med hem
Fredag – Hjältefredag

Ha en fortsatt trevlig helg
//Angeliqa, Matilda, Liban och Mikaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *