Veckobrev vecka 37

Skolveckan är än en gång slut.

I måndags hade vi vårt första musikpass för åk 1. I 1A övade de på taktkänsla och i 1B övade vi bland annat att sjunga ”Happy Birthday” på ett annat språk. Denna vecka sjöng vi på ryska. Vi sjöng även ”Liljekonvaljer”. En sång där man övar både tempo men även tonhöjd. I videon nedan ser ni när vi övar tempot.

I måndags sprang vi även skoljoggen. Förra året, när vi gick i förskoleklass, var vi endast med och hejade på, men i år var vi med och sprang och samlade massor av varv. Eleverna hade en timme på sig att samla varv. Alla varv man sprang räknades och lades till ”klasspotten”. Den klass som sedan sprungit flest varv vinner ett klasspris. Utöver det så är alla elever som sprang 5 eller fler varv med i ett utlottning om ett extrapris. Prisutdelningen har inte ägt rum ännu men vi väntar med spänning på resultatet.
Varje varv var det några elever som drack vatten för att orka kämpa ännu ett. De var grymma! 💪

Nästa vecka är det dags för utvecklingssamtal och denna vecka har till största del lagts på just detta. Att förbereda sig. Utvecklingssamtalen på Steningehöhdens skola är nämligen elevledda. Det är eleverna som sitter ned med sin förälder och går igenom presentation, som de varit med att skapa. I den berättar de om hur det går i skolan och hur det känns. Eleverna utvärderar hur det har gått att träna på deras gamla mål och i slutet av samtalet vinkar de till oss lärare. Då kommer vi och berättar om de nya målen som eleven kommer att ha fram till nästa utvecklingssamtal.
Det är alltså eleverna som kommer att hålla i sina samtal. Detta för att göra eleverna medvetna om sin egen kunskapsutveckling samt att öva på ansvarstagande.

Utvecklingssamtalen äger rum måndag – torsdag nästa vecka. Om man inte fått en tid, eller har glömt bort sin tid, ber vi er att kontakta respektive klasslärare omgående. Det kan ni göra på antingen matilda.ingebretsen@edu.sigtuna.se eller på angeliqa.sigvardsson@edu.sigtuna.se.

Vi har äntligen fått våra iPads! Vi arbetade med vårt första ASL-pass i veckan då de fick skriva ledtrådar om sig själva samt ta ett kort på sina tänder. Det var klurigt att komma ihåg allt vi tränade på förra året. Vad var en mening? När skulle man ha stor bokstav? Men De var riktigt duktiga!

Viktig extrainfo!
På onsdag nästa vecka är det dags för skolfotografering!

Nästa veckas komihåg:
Måndag – Utvecklingssamtal, Idrott
Tisdag – Utvecklingssamtal
Onsdag – Utvecklingssamtal, Skolfotografering
Torsdag – Utvecklingssamtal
Fredag –

Ha en fortsatt trevlig helg
//Angeliqa, Matilda, Liban och Mikaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *