Veckobrev vecka 36

Hej alla vårdnadshavare!

Nu har ännu en vecka gått och vi har gått in i september månad. I veckan har vi arbetat med 5-kompisar och färger och siffror på engelska, så prata gärna med era barn hemma om färger på engelska. I tisdags så övade vi även att gå på promenad tillsammans alla 1:or.

Från och med denna vecka har vi gått in i höstmånaderna och det har vi även arbetat med i klassrummet. Eleverna har fått berättat vad de har för tankar kring årstiden och sedan har vi ett klipp där de visar vad som händer i naturen när hösten kommer. Efter att vi kollade på filmklippet använde vi oss av Plickers. Plickers är en digital frågesport. Det består av en hemsida, en app och fysiska QR-koder. Eleverna håller upp sina personliga QR-koder som visar vad eleverna svarar på frågan som visas på projektorn.

Vi har arbetat vidare i matematikböckerna under veckan och fokuserat på 5-kompisar, talraden 0-10 och geometriska former. Vi har arbetat vidare med att arbeta i stationer och veckans fokus på stationerna har varit matematik på olika sätt.

På måndag är det dags för skoljoggen som nämndes i tidigare inlägg. Idag har vi gått varvet som eleverna ska springa på måndag. Viktigt att tänka på är att eleverna redan på morgonen på måndag ska vara ombytta för att kunna springa skoljoggen efter lunch och att de har bra skor på sig då eleverna ska springa flera varv samt en vattenflaska.

Vi vill även påminna om att de elever som inte har lämnat in blanketter gör det så fort som möjligt. Vi har även fått en påminnelse från matsalen att de elever som äter specialkost anmäler det på Sigtunas hemsida för att köket ska få reda på det. Det menas med att det inte räcker med att säga till oss utan anmälan sker digitalt.

Viktigt att eleverna från och med nästa vecka har med sig väska till skolan då iPads kommer delas ut. Det är viktigt att eleverna har med sig väska för att förbygga att ingen iPad går sönder till och från skolan.

Tidigare i veckan la vi ut ett inlägg om att det är dags för utvecklingssamtal som äger rum v. 38, glöm inte att boka en tid.
Länk till blogg inlägget med utvecklingssamtalen: http://höjdarna13a.se/2020/09/02/dags-for-utvecklingssamtal/

Nästa veckas kom-ihåg:

Måndag: Skoljoggen (ombytta redan på morgonen), lämna in blanketter, väska.
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag: 

Hälsningar
Angeliqa, Matilda, Liban, och Mikaela 🍀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *