Välkomna tillbaka!

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår!
Nu har första veckan gått och vi har mjukstartat veckan med olika aktiviter. Vi har även fått byta klassrum vilket har gjort att både 1A och 1B har fått större lokaler jämfört med förra läsåret. Skolgården som under förra året byggdes om har blivit klar och eleverna har nu nya saker att göra på rasterna.

Under veckan har eleverna fått göra vimplar om där de berättar om sig själva, de har även gjort namnskyltar till sina lådor som är något nytt för åk 1, då i förskoleklass hade inga egna lådor. Under veckan har vi pratat mycket värdegrund och hur man är en bra kompis. Vi har även gått igenom skolknep, där eleverna har fått vara med och bestämma regler i klassrummet. För att eleverna ska förstå att det är regler som de själva har bestämt fick eleverna sätta upp sin egen hand vid planschen där skolknepen står.

Under veckan har både 1A och 1B tillsammans varit i skogen och besökt lekpark där eleverna har fått leka fritt. Under torsdagen genomfördes det ett avkodningstest med eleverna där de skulle läsa ord oberoende till varandra under 1 minut. Detta valde vi att göra för att se vart eleverna ligger i sin avkodningsförmåga till nästa vecka då vanliga skoldagar börjar.

En stor skalbagge på vägen tillbaka till skolan från lekparken

I början av veckan fick eleverna med sig ett kuvert hem. Det är viktigt att vi i början av nästa vecka får in blanketterna som ska till skolan.

Nästa vecka

På måndag börjar även Idrotten för eleverna. Det är viktigt att de har med sig ombyte och handduk för att kunna duscha. I tidigare inlägg bifogade vi information till vad man behöver ha med sig till idrotten. Nästa veckas idrottslektion ska innehålla detta:

Nästa veckas kom-ihåg:

Måndag: Idrott, lämna in blanketter.
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:

Ha en trevlig helg!
/Angeliqa, Matilda I, Liban och Mikaela🍀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *