Till Safirens vårdnadshavare

Nu har sista skolveckan för eleverna varit och de har börjat sitt första sommarlov. Under veckan som varit har det inte varit vanlig undervisning utan vi har gjort lite annat. I måndags storstädade vi klassrummet, kapprummet och eleverna fick ta med sig sina saker hem. Vi avslutade dagen med att gå till en lekpark för att vi alla behövde få leka av oss efter en dag fylld med städning. I tisdags gick vi till Steninge slott tillsammans med Rubinen. Vid Steninge slott lektes det olika lekar, som brännboll, ninja och volleyboll. Vi åt picknick och fick fin besök av Matilda L och hennes lilla Leo.

Igår var det skolavslutning och safirens sista skoldag som förskoleklassare. Eftersom att eleverna inte har haft en egen skolavslutning i skolan vet nog de flesta av de inte hur det ska gå till egentligen. Skolavslutningen spenderades i musiksalen för Safirerna och i musiksalen så spelade vi Kahoot som Angeliqa gjort om de flesta lärarna på låg och mellanstadiet. Sedan fick eleverna en glad sommar medalj och ett brev med ett läsbingo som de kan göra under sommaren. Läsbingot visar olika uppdrag man kan göra när man läser. Efter att man har tillexempel “läst på en lördag” i 10 minuter så får de stryka den rutan. Målet är att fylla alla rutor innan sommarlovet är slut. Efter utdelningen kollade vi på rektorns tal och fick reda på vilka som fick giraffpriser.

Efter rektorns tal, bjöd vi på isglass samtidigt som vi skulle kolla på en film med bilder från Safirens första år i skolan. Denna film var uppskattad vilket gjorde att vi såg den två gånger. Här nedan får ni möjlighet att se filmen som vi såg i klassrummet eftersom ni inte fick vara med i klassrummet.

Slutligen vill vi bara tacka er för detta år och att vi har fått möjligheten att arbeta med era barn. Vi ser framemot höstens utmaningar och att träffa era barn både i klassrummet, korridorerna och på skolgården. Vi ses igen måndagen den 17 augusti 2020.

Ha en riktigt fin sommar!
/Matilda I, Natalie, och Mikaela 🍀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *