Veckobrev vecka 23

Den sista hela veckan innan sommarlovet har nu nått sitt slut. Eleverna har kämpat på in i det sista. Det märks att de känner av att någonting är på gång, trots att detta blir deras första riktiga sommarlov. Några kommer att gå på fritids medan andra är lediga, men det alla har gemensamt är att allt lärande man gör i skolan sätts på en välbehövlig paus och de tillåts ladda på sina batterier.

Veckobrevet denna vecka kommer innehålla en del matnyttig information:
* En återberättelse av den gångna veckan
* Kvarglömda kläder
* Utflykt 9/6
* Skolavslutning 10/6

EN ÅTERBERÄTTELSE AV DEN GÅNGNA VECKAN
Under den gångna veckan har vi ägnat mycket av vår tid åt att göra klart arbeten. Bland annat att göra färdigt ASL-texter man inte hunnit med tidigare samt framsidor till elevernas ASL-böcker.

I rubinen har vi ägnat en del tid åt empati och förståelse samt “vi”-känsla i form av gruppövningar och lekar. Eleverna har fått ett antal scenarion de skulle förhålla sig till samt dela med sig av sina tankar kring. De fick då höra hur andra tänkte kring en liknande situation och att man kan känna och uppleva olika i en och samma situation.

I safiren har de tillverkat konstgjorda blommor och blomvaser. De har även fortsatt att öva på att gå på promenad.

Veckan avslutades med filmmys där vi tittade på Råttatouille respektive Vaiana.

KVARGLÖMDA KLÄDER

MÅNDAG den 8/6 behöver eleverna ha med sig varsin papperskasse med namn på. De ska nämligen få rensa ur sina mappar samt sina hyllor så att de är tomma inför nästa läsår. Både arbeten samt kläder de har på hyllorna kommer de få ta med hem. ÄVEN om de kommer använda dem på fritids under sommaren. Fritids har nämligen önskat man tar med sig sådant hem så att saker inte blir liggande.

UTFLYKT
All denna promenadträning vi har gjort under året kommer vi få användning av nästa vecka. Tisdagen den 9/6 kommer vi nämligen gå på utflykt. Vi kommer promenera bort till Steninge slott och spendera dagen där med lekar och matsäck. Förhoppningsvis tittar Matilda L förbi med en liten Leo. Eleverna får ha med sig egen matsäck hemifrån. Om ni vill ha lunch från skolan behöver de ha med sig en matlåda samt bestick. De får ha med sig 1 stycke fika. Exempelvis 1 bulle, eller 1 kaka. (En påse gifflar är således inte ok.) Saft och juice är ok, men läsk samt oboy har vi beslutat att man inte får ta med.
Packlista:
* Ryggsäck (som eleverna orkar bära)
* Vattenflaska (med vatten)
* Solskyddsfaktor
* Matlåda + bestick alt.Egen mat
* Dryck till mat/fika
* 1st fika
* Frukt
* Extrakläder

SKOLAVSLUTNINGEN
Skolavslutningen sker på onsdag nästa vecka (den 10/6). Skolavslutningen sker inne i respektive klassrum utan familj (på grund av de rådande omständigheterna). Den pågår mellan kl.08.30-09.30.

Nästa veckas kom-ihåg:

Måndag: Namnad papperskasse att ta med arbeten samt saker på hyllorna hem
Tisdag: Utflykt
Onsdag: Skolavslutning
Torsdag: SKOLAN STÄNGD
Fredag: SKOLAN STÄNGD

Ha en trevlig helg!
/Angeliqa, Matilda I, Natalie, Liban och Mikaela 🍀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *