Veckobrev vecka 22.

Veckorna bara springer förbi och nu har näst sista fulla veckan innan sommarlovet passerat. Under veckan har det varit blandande aktiviteter hos rubinen och safiren. Under denna vecka har förskoleklassarna avslutat sina dagar utomhus och detta kommer fortsätta resten av terminen. Det betyder att elever får skolgården för sig själva som avslutning på dagen. Inför kommande vecka ska det bli väldigt varmt och vi rekommenderar att ni smörjer in era barn hemma och man kan också skicka barnen solskyddsfaktor.

Under veckan har både rubinen och safiren varit ute på promenader. Under rubinens promenad gick de förbi Nehir och vikande till henne när hon stod på balkongen. Safirens promenad var till den konstgjorda vattenhåla där eleverna fick springa av sig och titta på lite olika djur som befann sig i vattnet.

I veckan har vi arbetar med vårt sista ASL pass för förskoleklass och då fick eleverna skriva meningar med hjälp av tärningar.

Förskoleklasserna har arbetat vidare med stationsövningar under veckan där de får öva på olika saker vid de olika stationer. På en av stationerna har eleverna fått öva på att lägga mönster med hjälp av klossar.

Eleverna har även fått prova på att tillsammans skapa bokstäver med hjälp av sina kroppar. Eleverna har då fått öva att sammarbeta och bokstäver. Här är en liten film från tillfället.

Som avslutning med förskoleklasserna ska både rubinen och safiren sista veckan ( v. 24) i skolan gå på utflykt till Steninge slott. Mer info om vad som gäller kring utflykten kommer under kommande vecka.

Nästa veckas kom-ihåg:

Veckans Alla med-uppdrag: Säga hej till en ny person.
Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: Prickig-fredag.

Ha en trevlig helg!
/Angeliqa, Matilda I, Natalie, Liban och Mikaela 🍀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *