Veckobrev vecka 21

Sommarlovet närmar sig med stormsteg! Den 10/6 är det skolavslutning. Som vi har skrivit tidigare blir det en annorlunda skolavslutning i år. Vanligtvis brukar vi samlas hela skolan och fira in sommarlovet samt det avklarade läsåret tillsammans, dit familj är välkomna att delta. I år kommer skolavslutningen ske inne i det egna klassrummet, tillsammans med lärarna och fritidspedagogerna. Familjer får tyvärr inte delta på grund av de rådande omständigheterna med COVID-19.

Denna vecka har vi inte arbetat med någon ny bokstav då vi nu har gått igenom hela alfabetet. Istället har eleverna fått skriva meningar om sommaren. Tillsammans går vi igenom vad som är viktigt att tänka på när man skriver meningar:
1. Stor bokstav antingen längst fram i ett namn eller längst fram i en ny mening.
2. En punkt i slutet av meningen.
3. Mellanrum mellan orden.
Eleverna har blivit helt fantastiskt duktiga på att skriva, vilket ni kommer se när ni får hem deras ASL-texter vid skolavslutningen.

Vi arbetade med vårt sista pass NTA (trodde vi) där eleverna skulle få ha Grod-OS. De skulle få hoppa med grodor och mäta avståndet för att se hur långt de kommit. Alla hann dock inte hoppa i onsdags, så vi kommer ha några “catch up” tillfällen denna vecka. Men det blir inga fler aktiviteter med NTA i förskoleklassen.

Grod-OS

Rubinen har, precis som Safiren gjorde förra veckan, övat på att följa instruktioner. Eleverna har fått skapa varsin Lokla (ett fantasidjur). Alla fick samma instruktioner och det är så kul att se hur olika resultaten kan bli!
Instruktionen löd:
Loklan har ett huvud, mellankropp och bakkropp. Huvudet är vitt. Mellankroppen har gula och gröna ränder. Bakkroppen har röda och vita ränder. Mellankroppen har 6 stycken ben med röda fötter. Bakkroppen har 2 stycken ben med röda fötter. Varje fot har 8 stycken tår. Den har stora ögon. Loklan har 4 stycken gröna antenner som ser ut som en blomma. Längst bak har Loklan en svans som ser ut som en borste.

Nästa veckas kom-ihåg:

Veckans Alla med-uppdrag: Klara av en ny sak.
Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: Guldfredag.

Ha en trevlig helg!
/Angeliqa, Matilda I, Natalie, Liban och Mikaela 🍀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *