Veckobrev vecka 20

Hejsan alla elever och föräldrar!

Nu är vi en vecka närmre sommarlovet och Matilda L har gått på föräldraledighet. I måndags var det Matilda I:s första riktiga dag med Safiren. Ni når Matilda på mailadressen: matilda.ingebretsen@edu.sigtuna.se, ligger även under Kontakt/Sjukanmälan.

Den här veckan har vi arbetat i svenskämnet med den sista bokstaven Ff och introducerat ordbilder “och” och “dig”. Alla förskoleklassare har även arbetar med färger på engelska så fråga gärna lite om färger på engelska hemma. Samtliga förskoleklassare har arbetar med Angeliqa inne i rubinens klassrum med NTA-lådan där de har mätt olika föremål med sin egen gjorda mätsticka. Under veckan har vi arbetat i stationer och så har eleverna fått fortsatt öva på att spela schack.

ASL bokstaven Ff

Safiren har under veckan övat på att följa instruktioner genom att rita det som sägs. Samtliga elever ritar samtidigt då de får höra vad som ska ritas till exempel “Mitt huvud har formen som en citron”. Efter att eleverna ritat alla steg i instruktionen fick de rita valfri bakgrund. Detta moment öppnade upp för att prata om att även fast man får samma instruktion kan det bli väldigt olika.

Ett konstverk

Rubinen har under veckan gjort en kahoot om färger på engelska. Veckan avslutades med pyjamasfredag och lite olika aktiviteter för Rubinen och Safiren. Safiren har varit ute på promenad och Rubinen kvar på skolgården.

Nästa vecka är det en kort skolvecka, måndag till onsdag och därför har det beslutat att vi inte har ett alla med uppdrag eller veckans stjärna!

Under nästa vecka kommer vi att börja öva på en sång inför skolavslutningen. I länkarna nedan kan ni höra en karaoke version och en version där en skolklass sjunger låten. Lyssna gärna på låten med era barn så de känner igen låten!

Nästa veckas kom-ihåg:

Veckans Alla med-uppdrag: Inget
Måndag:
Tisdag:
Onsdag: Grod-OS, sista NTA lektionen
Torsdag: Röddag (Skolan stängd)
Fredag: Klämdag (Skolan stängd)

Ha en trevlig helg!
/Angeliqa, Matilda I, Natalie, Liban och Mikaela 🍀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *