Veckobrev vecka 19

God eftermiddag alla elever och föräldrar!

Veckorna flyger förbi! Det är inte långt kvar till sommarlov. Som ni redan vet så var det Matilda Ls sista arbetsdag idag. Matilda hade bjudit in Safiren till picknick på ängen med lite lekar och fikamys. Mikaela, Natalie och Matilda I var också med. Det var en fin avslutning på två fantastiska terminer. Matilda L kommer skriva en liten rad senare här på bloggen som en sista hälsning innan hon går på mammaledighet.

Det har varit gammeldags fredag denna vecka och temat har genomsyrat hela veckan, inte bara fredagen. Vi har tittat på bilder, filmer och pratat om hur det var förr i tiden i skolan. Bland annat hade Rubinen möblerat om på ”gammalt vis” i sitt klassrum på fredagsmorgonen och hade en gammeldags morgonsamling, Safiren har spelat Kahoot om hur det var förr i tiden i skolan. I Safiren fick man prova på att stå i skamvrån om man ville. Eleverna har även fått träna på välskrivning.

I måndags provade Rubinen på sin första Bergerturnering i schack. Fråga gärna era elever hur de gjorde. Tidigare har skolan haft en schackturnering i idrottshallen där hela skolan samlas och har en gemensam Bergerturnering men i år kommer den inte bli av. Vi tränar dock så att vi är extra förberedda när det väl är dags nästa år!

Båda klasserna har nu prövat på att rita och animera sina teckningar på iPad. De har använt appen Keynote och det var ganska klurigt att förstå hur man gjorde, men efter lite träning så blev det jättefina resultat!

Sist men inte minst så har Rubinen arbetat med ett projekt tillsammans med åk 1A. Eleverna parades ihop 2 och 2 (en från åk 1A och en från Rubinen). De fick uppdraget att skapa en film om ”Steningehöjdens skola” i appen Clips. Rubinen har provat på Clips så de vet vad det är för app, men de har inte arbetat så mycket med den. Som tur var hade 1A arbetat ganska mycket i den appen, så de visade och lärde sina förskoleklasspartners massor! Här Ariels och Johannas resultat:

Nästa veckas kom-ihåg:

Veckans Alla med-uppdrag: Gör det jag ska
Måndag: Matilda Is första dag i Safiren. Bokstaven F (sista bokstaven).
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: Pyjamasfredag

Ha en trevlig helg!
/Angeliqa, Matilda L, Matilda I, Natalie, Liban och Mikaela 🍀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *