Veckobrev v. 16

Här går det undan! Det känns att det har varit en lite kortare vecka än vanligt, tiden har sprungit iväg 💫 Men kul har vi haft!

Vi rivstartade veckan med att summera våra påsklov på lite olika sätt i klasserna. I Rubinen körde man en form av mingel, där eleverna fick leta reda på personer som stämde överens med de aktuella påståendena. I Safiren fick eleverna skriva två meningar om sitt lov och rita en teckning därtill. Fantastisk hur duktiga de blir snabbt med de digitala verktygen 🤩

Vi har arbetat med bokstaven Cc i veckan, eleverna har nu utmanats att skriva meningar mer fritt, utan startmeningar. De fick åtta olika ord som alla började på bokstaven C, som de skulle skriva olika meningar utav.

Rubinen har arbetat vidare med NTA den här veckan. De mätte längder med hjälp av grodhopp som längdenhet, vilket eleverna tyckte var väldigt roligt.

Safirerna har arbetat med området riktningar inom matematiken, de arbetade med riktningarna framåt, bakåt, vänster och höger. Utifrån det fick de tre och tre programmera varandra utomhus.

Vi avslutade veckan med lite olika C-pyssel, Rubinerna gjorde clownfiskar och Safirerna arbetade lite kring cykeln och dess olika delar.

Sist men inte minst måste vi bara få dela med oss av lite bilder från vår fantastiska promenad. Går man i riktning mot Steninge slott från skolan så passerar man en konstgjord ”vattenhåla”, där stannade vi till och sprang av oss. En riktigt mysig och härlig stund tillsammans!

Viktig info gällande utvecklingssamtalen:
Det är alltså bestämt att det inte kommer att hållas några elevledda utvecklingssamtal på skolan. Vi hoppas och tror att ni har förståelse för det.
Det som istället kommer att ske är att eleverna får sina förberedda presentationer hemskickade via Mail till er. Med hjälp av dem kan ni tillsammans med ert barn gå igenom deras tankar och idéer kring skolmiljöer, arbetsuppgifter, etc. Vi (Matilda och Angeliqa) kommer även att ringa ett kortare telefonsamtal till någon av vårdnadshavarna till varje elev, för en kort sammanfattning och redogörelse av hur det går för just ert barn i skolan. Samtalen är planerade att ske efter skoltid någon gång mellan kl 14-17 v. 17/18. Har ni några önskemål på tider, eller kanske tider som absolut inte fungerar får ni gärna höra av er till oss.

Inför nästa vecka:
🍀 Alla-med uppdrag: Acceptera olikheter

Måndag: bokstaven Xx
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: Rosa fredag 🌸 👚👛💗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *