Veckobrev vecka 12

Hejsan alla elever och föräldrar,

Det har varit en spännande och omtumlande vecka med mycket nytt. På grund av den rådande Coronasituationen har många elever av olika anledningar stannat hemma. Jag och Matilda jobbar för fullt med att nå ut med undervisningsmaterial till eleverna som stannar hemma, samtidigt som vi försöker hålla en så lik vecka som möjligt för de eleverna som kommer till skolan, så att de känner igen sig och känner trygghet.

Här jobbar Safirerna med stationsarbete, koncentrationen och arbetsron var på topp ⭐️

I svenskan har vi denna vecka arbetat med bokstaven Jj. Eleverna har fått skriva texter om att jaga olika djur. 🐭🐷🐕😸🐸🦁
I matematiken har vi arbetat med olika geometriska former vilket ni kan se här.

Om det skulle bli aktuellt med distansundervisning för alla kommer vi hjälpa till med digital utrustning för de som inte har tillgång till det hemma. Vi har även förberett en liten del analogt material som man kommer att få ta med sig hem eller komma och hämta. Men än så länge fortsätter utbildningen i skolan som vanligt. Vi pratar om viruset och hur man kan förebygga att bli sjuk samt svarar på alla frågor som eleverna verkar ha. Det känns betryggande att eleverna verkar lugna och trygga när de är här.

Vi har börjat arbeta med www.elevspel.se där Angeliqa och Matilda kan lägga upp uppdrag, antingen till hela klassen eller individanpassade uppdrag. Eleverna som har varit i skolan har fått prova på detta arbetsmaterial och tycker att det är kul att bland annat få feedback på direkten. Alla i Rubinen har fått hem sina inloggningsuppgifter via mail och Safiren har fått sina inloggningsuppgifter hemskickade i väskan idag. Om ni tittar på Instruktioner för distansundervisning, som är en flik här ovan, lägger vi upp enkla instruktionsfilmer till de olika digitala verktyg vi planerar in i undervisningen.

Här ser ni Vanessa när hon förklarar för Vincent T hur en uppgift i elevspel fungerar.

Idag, fredag, var det dagen före Down Syndrom-dagen. Det uppmärksammade vi med att ha en Rocka Sockorna dag (dagen före den egentliga dagen.) Om man ville fick man komma med olika strumpor på fötterna. Vi berättade vad Rocka Sockorna innebär samt arbetade med att tillverka lite olika strumpor.

Vi kommer inom några veckor börja med ett planteringsprojekt, det vore därför bra om eleverna, på tisdag nästa vecka, kunde ta med sig ett tomt mjölkpaket. 🌱

Nästa veckas kom-ihåg: 
Alla-med uppdrag: Sprida glädje! 

Fritidshälsningar! Fritids vill snällt påminna om att eleverna i förskoleklass måste lämnas och hämtas från skolan av en vuxen person. 

Måndag: bokstaven Gg. 
Tisdag: Ta med ett tomt mjölkpaket eller liknande.
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: fredagsfinalen är ”Regnbågsfredag”. 

Trevlig helg! 
Matilda, Angeliqa, Liban, Natalie & Mikaela 🍀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *