Veckobrev v. 11

Vilken vecka vi haft! Vi har hunnit med så mycket roliga saker 🍀

I svenskan har eleverna den här veckan fått skriva texter om sig själva, vi fokuserar just nu mycket på stor bokstav och punkt när vi skriver meningar, fråga gärna barnen hur en mening alltid börjar och hur den alltid slutar. Såhär såg några av texterna ut:

I matematiken har Safiren den här veckan fått blivit introducerade till små matematikböcker/häften, någonting som uppskattades väldigt mycket och togs emot med bara glädje! Heja er🤩
I Rubinen har man arbetat vidare med NTA och längd, den här veckan arbetades det främst med mätande av föremål längre än en själv. Här ser vi hur en elev är mitt uppe i mätandet av en dörr (självklart stod en vuxen i närheten).

I onsdags var vi på utflykt till Kulturrum där vi fick vara en aktiv publik till sångteatern baserad på Astrid Lindgrens fantastiska sångskatt.

Även i torsdags fick vi agera publik, då till våra duktiga faddrar i årskurs fyra som hade dansuppvisning för oss i idrottshallen. Vi fick bevittna hur dansen genom tiden har förändrats, med start från 1920-talet fram till nutid och 2020-talet.

Vi avslutade veckan med en solig och härlig promenad till skogen där vi pratade om vilka vårtecken som börjat titta fram. Fråga gärna barnen vilka olika vårtecken vi identifierade🍀

Nästa veckas kom-ihåg:
Alla-med uppdrag: Att vara sig själv!

Fritidshälsningar! Fritids vill snällt påminna om att eleverna i förskoleklass måste lämnas och hämtas från skolan av en vuxen person.

Måndag: bokstaven Jj.
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: fredagsfinalen är ”Rocka sockorna”.

Trevlig helg!
Matilda, Angeliqa, Liban, Natalie & Mikaela 🍀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *