Veckobrev vecka 47

Sista veckan innan december månad och tiden flyger förbi.

Innehåll
Verb

ASL
Nobeltävling
Matematik

NTA
Cirkusuppvisning på idrotten
Idrott vecka 48
Kommande veckor
Nästa vecka

Verb
Under veckan har vi pratat om vad verb är för någonting. För de elever som har varit hemma under veckan kan titta detta avsnitt av grammatikbolaget: https://urplay.se/program/170823-grammatikbolaget-vad-ar-verb

ASL

Eleverna har under veckan har fått utveckla sitt skrivande i sagor. Vi har gått igenom hur eleverna kan utveckla sina sagor genom att skriva fler ord och beskriva sina huvudpersoner mer. Detta har de gjort i par och använt sig av tärningar. Vi kommer att utveckla dessa sagor under nästa vecka då eleverna ska få läsa igenom de i sina par och använda en checklista.

Nobeltävling
Nästa vecka kommer eleverna skriva sina Nobelbidrag som är ett litteraturbidrag. Eleverna ska skriva en saga där vi tävlar mot årskurs 3.


Matematik

Nu har vi introducerat ett nytt moment och det är växling med tiotal. Detta har varit klurigt för många. Men vi kommer att fortsätta att kämpa.

NTA
2b har utfört det sista NTA uppdrag för åk 2. De gjorde de mycket bra, det handlade om att man skulle hitta den bägare som innehöll ett visst antal kulor. Detta kommer 2a göra under nästa vecka.

Bild
2a under denna vecka har skapat skyltar till ytterdörrar som ska påminna om att man ska släcka ljusen innan man går hemifrån. Nu när det blir mörkare ute är det vanligt att man tänder mer ljus inne och då är det viktigt att man släcker alla ljusen efter sig. Det är en kommande bilduppgift för 2b.


Cirkusuppvisning på idrotten
Idrotten denna vecka fick eleverna möjlighet att visa upp lite cirkuskonster om de ville. Här har vi de modiga som ville visa upp för övriga klasskamrater i slutet av idrottslektionen:

https://youtu.be/luLLcv2P11g
https://youtu.be/d44QCcetKPE

Vi vill även säga tacka och önska lycka till, till Hamza som ska flytta och börja i en ny skola. Det har varit kul att fått lära känna dig under dessa två och ett halvt år. Lycka till på dina nya skola och i framtiden!Kommande veckor
Vecka 49 kommer vi gå på en föreställning – mer info kommer.
Vecka 50 kommer vi åka skridskor – 2a kommer åka på tisdagen, 2b kommer åka på onsdagen, mer info kommer.
Vecka 51 är det julavslutning på tisdagen – mer info kommer.

Nästa vecka
Måndag – dans, oömma kläder
Tisdag – inneidrott, oömma kläder
Onsdag – uteidrott, oömma kläder, (spela in kapitel 12)
Torsdag – läsuppdrag med till skolan (kapitel 12), 
Fredag – nytt läsuppdrag med hem (kapitel 13),

Trevlig helg och första advent!
// Angeliqa, Matlida, Frida, Mikaela och Mahbube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *