Veckobrev vecka 45

Välkomna tillbaka efter en veckas läslov. Hoppas att alla hade ett riktigt fint och härligt lov.

Innehåll:
ASL
Matematik
Engelska
Musik
NTA
Svenska
Idrott
Hela höjden läser
Vattkoppor
Nästa vecka

ASL
Denna veckas ASL skrev eleverna texter där de skulle beskriva personer de inte känner. Vi klippte ut personer från tidningar så att eleverna fick en person var som de sedan skulle beskriva så noggrant de kunde. Vi gav exempel på att man skulle tänka att man skulle beskriva personen till polisen för att personen hade begått ett brott och man såg personen göra de och skulle beskriva den så bra man kunde. Här har ni några av resultaten:


Matematik
I matematiken arbetade vi vidare och avslutade kapitel 2. Det handlade om tallinjen 0-100 samt problemlösnings uppgifter. Problemlösning är lite klurigt och att man måste göra det i flera steg.
1- Läsa frågan
2- Förstå frågan
3- Rita
4- Skriva på mattespråket:
5- Är svaret rimligt
Detta kommer senare i matteboken och vi kommer ta upp det flera gånger.


Engelska
Nu har vi startat upp kapitel 4 som handlar om kläder. Detta är orden som eleverna har blivit introducerade denna vecka och som vi kommer arbeta med under de kommande två veckorna.

Musik
2B har under denna vecka pratar om att man kan sjunga i olika toner. De fick också lära sig att toner är något som är högt och lågt och inte är samma sak som är sjunga strakt och svagt, vilket man ofta blandar ihop. Detta moment kommer 2a göra under nästa vecka.

NTA
NTA uppdraget denna vecka handlade om att bygga en våg och försöka att hitta jämnvikt mellan olika föremål. Eleverna fick också prova sig fram och gissa på vilket av föremålen som vägde tyngst.

Svenska
2a har under denna vecka startat upp trollboken som är ett arbete som kommer pågå under åk 2. Det är ett arbete som när man är klar med sina uppgifter kan gå in i OneNote välja ett Trollkort och göra uppgiften. Det är läsförståelse av olika slag och olika uppgifter. Trollkorten hittar man i OneNote och deras Trollbok har de i appen Keynote.

Idrott

https://youtu.be/bQOVxf1NXf4

Hela höjden läser: Vecka 46, läsvecka

Vattkoppor
Just nu har vi ett fall konstaterat att vattkoppor i 2an så håll extra utkik om ni vet att erat barn inte har haft vattkoppor ännu.


Nästa veckavecka 46
Måndag – dans, oömma kläder
Tisdag – inneidrott, oömma kläder
Onsdag – uteidrott, oömma kläder
Torsdag – Läsuppdrag med till skolan (kapitel 10), 
Fredag – nytt läsuppdrag med hem (kapteil 11)

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *