Veckobrev vecka 43. Läslov

Tack alla som kom på föräldramötet. Det är så givande för oss att få er uppmärksamhet och feedback om vad vi gör – vi behöver samarbeta för att få så bra dagar som möjligt för barnen.
Nu ska vi få vila några dagar och ha LÄSLOV.

Under föräldramötet tog vi upp viktiga regler kring appen teams och här har ni dem igen:

Innehåll:
ASL
I vårt ASL arbeta denna vecka har vi arbetar med att skriva sagor igen vilket vi arbetade mycket med under åk 1. Eleverna skrev snälla spöksagor med hjälp av en tärning där de fick ut huvudperson, problem och vem som var hjälpare.


Matematik
I matematiken har vi arbetar med subtraktion med både ental och tiotal. Detta visade sig vara enkelt för majoriteten av eleverna i båda klasserna. Som ni har märkt under torsdagen och fredagen har eleverna fått med sig matematikböckerna hem under läslovet för att arbeta i kapp. Vi har arbetat fram till s. 42 i boken så vill man jag fler sidor än de angivna är det fritt fram till sida 42.


Bild
Veckan fick ha halloweentema och vi skapade häxor. Vilket var ett imponerande arbete. Eleverna fick ta hem sina häxor i fredags så vi hoppas att de hittade hela vägen hem och fick pynta era hem.


NTA
Under denna vecka arbeta vi med att undersöka olika sätt att lägga kuber på brädan för att få den i balans (ligga vågrätt). Öva på att diskutera och dokumentera hur ni kan få brädan i balans, i 2a så använde de Clips för att dokumentera.


Halloween
I 2a så fokuserade vi lite extra på Halloween under fredagen och startade dagen med att eleverna fick ett häfte där de fick öva på läsförståelse och skrivning. Medans eleverna satt inne i klassrummet och arbetade fick fyra i taget gå in till fritidsrummet och göra the secret box med Mikaela vilket var väldigt uppskattat. Sedan har vi lekt lekar och övat på sammanhållningen i gruppen.


Idrott
Ingen idrott på onsdagen vecka 45.


Läslov-Läsbingo
Under läslovet ska eleverna läsa då det är ett läslov. Här kommer ett läs-bingo som eleverna som eleverna har fått på showbie och 2a har också fått det i pappersform.


Nästa vecka: vecka 44
Läslov – skolan stängd

Vecka 45
Måndag – dans, oömma kläder
Tisdag – inneidrott, oömma kläder
Onsdag – 
Torsdag –  
Fredag – Nytt läsuppdrag med hem (kapitel 10)

Ha en trevligt lov!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *