Veckobrev vecka 42

Hoppas alla där hemma har en trevlig helg!

Innehåll:
ASL
Matematik
Engelska
Skoljoggen
Vaccinationer
Föreställning
Bild
FN
Idrott
Lov
Föräldramöte
Nästa vecka

ASL
I vårt ASL-arbete har vi denna vecka börjat med Deckarschema 3. Vi går vidare i berättelsen om Sally Smart som försöker hitta den försvunna Piffy. Vi har introducerat de nya handstilsbokstäverna Dd, Hh, Kk, Uu, Åå och Ää som vi kommer öva lite extra på att skriva snyggt och på rätt sätt framöver.

Matematik
2B har fortsatt arbetet med tiotal och ental. Det är lite klurigt, men det känns som att de flesta eleverna börjar få koll. Hittills har vi arbetat med addition av ental och tiotal, men denna vecka har vi börjat med subtraktion av ental och tiotal. Detta kommer 2A göra under nästa vecka.
Hemmacheck:
Be eleverna förklara hur de skulle räkna ut 34+24. De ska använda sig av tiotal och ental.

Engelska
2A har börjat kapitel 3 i vår engelskabok där vi möter vår första berättelse. Vi övar på att med hjälp av bild och text kunna förstå enkel talad och skriven engelska. Eleverna är fantastiskt duktiga! Detta kommer 2B göra under nästa vecka.

Skoljoggen
Vi säger ett stort grattis till åk 2B som vann Skoljoggen i årskurs 1-3 med ett snitt på 5,7 varv (5,7 kilometer) per elev.
Alla elever som hade kämpat ihop 5 eller fler varv (5 eller fler kilometer) var med i en utlottning av ett individuellt pris. Här säger vi ett stort grattis till Gabriel i åk 2A!

Vaccinationer 💉
I torsdags fick åk 2 sin vaccinationsspruta mot röda hund, mässlingen och påssjuka. Vissa elever tyckte det var lite jobbigt medan andra trodde det skulle vara jobbigt men upptäckte att det inte var så jobbigt. Det är helt ok att tycka olika och reagera olika, eftersom alla är olika. Vi är så imponerade av eleverna! De klarade av detta med bravur! 👏👏

Föreställning
Årskurs 2 var i fredags bjudna till kulturskolan. Årskurs 4 har arbetat med vikingatiden och hade satt ihop en föreställning som de visade för oss. Föreställningen var spännande att se med musik, sång, dans och skådespel. Extra imponerad blev vi av våra elever i åk 2 som visade hur man är en bra publik: tystnad under föreställningens gång, skratt vid komiska inslag och mängder av applåder efter olika delar i föreställningen.


Bild
Vi avslutar nu vårt arbete med svampar och hösten. Eleverna som ännu inte gjort flugsvampar fick göra det. De fick öva på att använda ”sina små muskler i händerna” samt att kunna följa instruktioner. Det sistnämnda är fortfarande lite klurigt då man ibland hoppar över instruktioner för att göra det man trodde att man skulle göra. Då blir det lätt fel.
Flugsvamparna blev dock jättefina!

FN
På söndag är det FN-dagen (förenta nationernas dag). Denna dag uppmärksammas samarbetet mellan länderna som är med i FN samt de globala målen. Även barnkonventionen till viss del (även om den har en egen dag). 2A har arbetat med FN genom att lära sig om vad det är för att sedan göra jättefina affischer. 2B kommer inte att göra affischer, men vi kommer arbeta med FN under nästa vecka.

Idrott
Nästa veckas idrott:


Lov
Vecka 44 är det höstlov och skolan är stängd. För fritids öppettider under dessa dagar, var vänlig vänd er till fritids.

Föräldramöte
Påminnelse:
Torsdagen den 28/10 är ni inbjudna till föräldramöte mellan kl 17:30-18:30 i Steningehöjdens matsal.

Nästa vecka, vecka 43
Måndag – dans, oömma kläder
Tisdag – inneidrott, oömma kläder
Onsdag – uteidrott, oömma kläder
Torsdag – Läsuppdrag med till skolan (kapitel 9), föräldramöte
Fredag – Halloweenfredag

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *