Veckobrev vecka 41

Innehåll:
ASL
Matematik
Engelska
NTA
Bild
Raster
Elevråd
Musik
Idrott
Föräldramöte
Vaccin

Besöka kulturskolan
Nästa vecka

ASL
I ASL-arbetet denna vecka har vi introducerat vad en fråga är för något. Detta vad något som eleverna imponerade på oss, men ändå inte eftersom de är experter på att fråga oss saker i skolan om allt möjligt. Vi formulerade om meningar till frågor och skapade frågor som handlade om deckarschemat.


Matematik
Nu har vi startat upp kapitel 2 i matematikboken som introducerades med + ental eller tiotal. Det betyder att man först räknar till exempel 15+3=___ och talet efter är 15+30=___ så man lägger antigen till tre stycken ental eller tre stycken tiotal.


Engelska
I engelskan denna veckan har vi avslutat kapitel två genom att göra filmer två och två där de fick genomför aktiviteterna som fanns i kapitlet. Eleverna i 2a arbetade på bra och samarbetade galant, här nedan kommer lite småklipp från deras filmer:


NTA
Under tisdagen var idrotten inställd så vi passade på att utföra ett NTA uppdrag i idrottshallen som handlade om balans. Eleverna skulle få testa sin balans på olika sätt. 2a dokumenterade testerna genom att använda sig av appen clips.

Bild
Veckans bild lektioner fortsatte i höstens tema och svampar. Vi har skapat flugsvampar. De har fått öva på att klippa, symmetri, följa muntliga och rörliga instruktioner samt limma. Nedan har ni instruktionsfilmen som eleverna fick tillgång till och deras resultat:

Raster
Det är så kul att se att eleverna samarbetar på rasterna med sina rastkompispar. Vi har även ordnat speciella klasstider på fotbollsplanerna för att minska på de bråk som uppstår och vi tycker att det hittills fungerat bra. Vi har även sett att elever som inte brukar vara på fotbollsplanen, nu har börjat dyka upp. Roligt!
Vi har även börjar med vår boden-uppgift. Måndag, onsdag, torsdag och fredag tar åk 2 hand om boden ett av dagspassen. Eleverna är fantastiskt duktiga! #stoltalärare


Idrott Nästa vecka

https://youtu.be/YCF5AFc2Ljo

Föräldramöte
Som tidigare publicerat denna vecka så skiver vi det här igen:

Hej på er,

Ni är härmed inbjudna till föräldramöte.
När: Torsdagen den 28/10 mellan kl.17:30-18:30.
Var: Matsalen på Steningehöjdens skola.
Vem: En vårdnadshavare per elev. (Eleverna förväntas inte komma.)

Angeliqa och Matilda kommer att lyfta saker gällande skolan och Mikaela, Frida och Mahbube kommer att lyfta saker gällande fritids.

Välkomna!

Vaccin
Torsdagen den 21 oktober från och med kl. 09.00 är det dags för vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund för elever som går i åk två. Vid frågor är ni välkomna att återkomma till mig. 

Med Vänlig Hälsning

Moa Fryk

Skolsköterska 

08-591 268 72

moa.fryk@sigtuna.se

Besöka kulturskolan
På fredag efter lunch har vi fått en inbjudan att komma till kulturskolan för att se en föreställning av åk 4 från Steningehöjden. Vi kommer att åka buss till Märsta centrum och buss tillbaka till skolan efteråt. Vill man så får man hämta sitt barn nere på kulturskolan efter föreställningen. Eftersom det är en utflykt efter lunch så kan det hända att vi kommer komma tillbaka till skolan lite senare än 13:15. Mer information kommer under början av nästa vecka. Önskar ni att hämta upp erat barn vid kulturskolan hör av er till respektive Matilda eller Angeliqa i förväg.


Nästa vecka
Måndag – dans, oömma kläder
Tisdag – Inneidrott, oömma kläder
Onsdag – uteidrott, oömma kläder
Torsdag – Läsuppdrag med till skolan (kapitel 8), Vaccin
Fredag – Nytt läsuppdrag med hem (kapitel 9), Besöka kulturskolan efter lunch

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *