Veckobrev vecka 36

Hej alla glada där hemma!

Veckorna rullar på och hösten kom tidigare än väntat i år. Det är viktigt att alla elever han kläder efter väder, då vi är ute i både vått och torrt, varmt och kallt.

Innehåll:

Läsuppdrag
Matematik
Engelska
Utvecklingssamtal
Fältkväll
Idrott

Studiedagar

Läsuppdrag
Läsuppdraget Diamantjakten pågår nu i full fart. Vi har nyligen gjort läshastighetstester med eleverna som ni kommer få ta del av under utvecklingssamtalet, men vi kan berätta att det är viktigt att eleverna tränar hemma på sina läsuppdrag då all lästräning är med och påverkar deras läsutveckling. 10 minuter intensiv träning om dagen räcker. Men den behövs. Varje dag.

I både 2A och i 2B har vi börjat med läsprotokoll/loggbok. Era barn vet hur man hittar dit i OneNote. Fråga dem då det är lite olika för de olika klasserna. Vi vill att ni ”loggar” vid varje tillfälle ni läser. Något ord eller någon rad om hur lästräningen går räcker gott.
I 2A har de börjat med att spela in när de läser och infogar det i sina läsprotokoll/loggböcker. Vi i 2B kommer börja med detta längre fram. Här nedan finns en liten instruktion till hur man gör det om de i 2A har glömt:

Matematik
I matematiken har vi dragit igång Mattespelet i båda klasserna. Det är ett huvudräkningsspel vi spelar varje vecka där man kan levla upp till nya, mer utmanande banor. Vi har även fortsatt arbeta med klockan samt introducerat överslagsräkning. Som med mycket i skolan tog vissa elever till sig detta utan svårigheter, medan andra elever tyckte att det var lite klurigt! Det fina med att alla är så olika är att man kan fånga upp elever som behöver extra stöttning, samt ta hjälp av elever som vill hjälpa till/förklara för andra!

Engelska
I engelskan har vi börjat avrunda det första kapitlet som har handlat om ”school”. Eleverna är fantastiskt duktiga på att uttala och komma ihåg engelska ord och fraser. Så roligt att se!
Vi avslutade genom att spela ett spel som vi kommer använda oss av varje gång vi avslutar ett kapitel. Det var mycket uppskattat av eleverna. Fråga gärna era barn hur man gjorde.

Liv och Léa spelar engelskaspelet med ord från kapitel 1.

Utvecklingssamtal
Utvecklingssamtalen äger rum måndag-torsdag vecka 38. Om ni inte har bokat en tid ber vi er att göra det snarast. Om ni inte har bokat en tid innan början på nästa vecka kommer ni få en tid av oss.

Länk till inlägget om bokningarna.

Mycket tid denna vecka har gått åt till att eleverna fått skapa sina samtal i Keynote. Vi kommer fortsätta med detta under nästa vecka så att eleverna känner sig väl förberedda när det är dags för själva samtalen.

(Vi håller på att gå över till systemet Unikum på Steningehöjdens skola, som vi har skrivit om i ett tidigare inlägg. Utvecklingssamtal, planeringar samt elevernas omdömen kommer att läggas in där. Ni kommer kunna logga in via en föräldrainlogg. Detta är fortfarande väldigt nytt för både oss och er och vi kommer lära oss mer om det under terminens gång.)

Fältkväll
Den 17 november mellan klockan 18.30-21.00 kommer det anordnas en fältkväll i Sigtuna kommun ”där massa olika aktörer och organisationer som jobbar med ungdomar är inbjudna. De kommer att hålla korta föreläsningar och dessutom finnas på plats i foajén i Forumhuset hela kvällen för att prata om sina verksamheter.”

Om ni är nyfikna på vad detta innebär, ladda ner och läs dokumentet nedan.

Idrott

I veckan har vi ploggat med eleverna inför skoljoggen. Den 18 september är det Håll Sverige rent-dagen så nu utmanar vi er att plogga tillsammans hemma!
Här kan ni beställa hem skräpplockare-kit.

Nästa veckas idrott:

Studiedagar
Måndag 27/9 och tisdag 28/9 är det studiedagar. Det innebär att skolan är stängd, men fritids har öppet som vanligt.

Nästa vecka, vecka 37

Måndag – dans, oömma kläder
Tisdag – idrott, oömma kläder
Onsdag – idrott, oömma kläder
Torsdag – Angeliqa och Matilda på utbildning, Mikaela och Mahbube är lärare
Fredag – läsuppdrag med till skolan (kapitel 3), nytt läsuppdrag med hem

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Natalie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *