Veckobrev vecka 35

Vecka tre av åk 2 har nu passerat. Vi har haft våran första danslektion vilket var en succé hos båda klasserna.

Innehåll:
Svenska
Matematik
Engelska
SO
Läsuppdrag
Dans
Idrott
Utvecklingssamtal
Regler Minecraft
Info från rektor

Svenska
I svenska har vi arbetat med ASL deckarschema. Denna vecka har eleverna fått skrivit en detektivordlista med ord som en deckare behöver. Eleverna har skrivit ord och sedan en förklaring till orden som de tycker passar. 2A passade även på att beskriva hunden Piffy som är försvunnen i deckarboken som vi läser och arbetar med tillsammans med deckarschemat.

Matematik

I matematiken denna vecka har vi arbetat med analog klocka för att lära oss över och i. Det är klurigt men vi kämpar på. Vi har också arbetat med överslagsräkning och rimlighet under veckan och olika pengars värde. Tillexempel att tio stycken en kronor är lika mycket som en 10 krona och fått öva på att handla saker med tio kronor. 2B gjorde detta på stationer där de fick en prislapp och så skulle de lägga fram så många tiokronor de behövde för att kunna köpa prislappen.

Engelska

Vi har arbetat vidare i kapitel ett och lärt oss fraser. What is this? This is a … Eleverna har fått arbetet ensklit i boken, frågat varandra och svarat på frågor samt att säga fraserna i helklass.

SO
I so har vi under veckan pratat om norden och vilka länder som ingår i norden och vart de ligger på världskartan.

Läsuppdrag
Läsuppdraget under denna vecka var kapitel 1 och vi vill berömma alla läsare vi har i klasserna. Vi är också imponerade att så många kom ihåg att ta med sig det till skolan till torsdagen då vi har bytt inlämningsdag sen åk 1. Grymt jobbat! Idag fick de med sig böckerna hem och ska läsa kapitel 2 (sidorna 13-17) hemma.

Dans
Första danslektionen är nu genomförd och eleverna skötte sig galant. Många hade oömma kläder vilket är att rekommendera dessa dagar då de rör på sig konstant i 40 minuter med olika rörelser till musik och dans.

Idrott

Utvecklingssamtal
I onsdags publicerade vi ett inlägg om utvecklingssamtalen som kommer äga rum vecka 38. Läs det inlägget och boka en tid för erat utvecklingssamtal.

Länk till blogginlägget:

http://xn--hjdarna13a-ecb.se/2021/09/01/dags-att-boka-utvecklingssamtal/

Regler i Minecraft och själva Ipaden
Under veckan har vi fått våra Ipads vilket innebär att vi behöver gå igenom Ipad regler. Gå gärna igenom reglerna för hur ipadsen ska hanteras samt vilka regler som gäller för Minecraft. Vi kommer att gå igenom dessa regler under nästa vecka men det är alltid bra att gå igenom dem flera gånger.

Info från rektor:

Nästa vecka, vecka 36

Måndag – dans, oömma kläder
Tisdag – idrott, oömma kläder
Onsdag – uteidrott, oömma kläder
Torsdag – läsuppdrag med till skolan (kapitel 2)
Fredag – nytt läsuppdrag med hem

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Natalie 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *