Veckobrev vecka 21

Slutspurten närmar sig med stormsteg. Det är nu bara två veckor kvar. Vi kämpar in i det sista! Håll i, håll om och håll ut!

Innehåll:
ASL
Matematik
SO
Utedagen
Löss

Fridas sista dag
Nästa vecka


ASL
Vi har nu avslutat vårt ASL-arbete för detta läsår. Eleverna har utvecklats något enormt! Det är så kul att se vilka fantastiska författare de har blivit! Här ser ni två exempel från 1B:

Matematik
Denna vecka har vi fortsatt repetera klockan men vi har även börjat arbeta med addition som “går över” en 10-tals gräns. Vi har då arbetat med metoden “upp till 10”.

SO
Vi börjar närma oss slutet på vårt tema i SOn. Eleverna blev förra veckan introducerade till verktyget Minecraft som vi kommer använda oss av inom olika arbetsområden. De har under veckan blivit tilldelade olika uppdrag inom Minecraft som de fått mycket tid till att avsluta. Nästa vecka kommer de få redovisa sina arbeten genom att spela in en film om sitt bygge.

Utedagen
Utedagen/friidrottsdagen var uppskattad av många elever. De var så fantastiskt duktiga som promenerade hela vägen till Midgårdsvallen, deltog i själva evenemanget och sedan promenerade hela vägen tillbaka! En stor eloge till dem!

Löss
Det har åter igen börjat cirkulera löss på skolan. Var extra vaksamma om era barn berättar att det kliar.

Fridas sista dag
I fredags var det Fridas sista dag hos oss. Hon kommer vara otroligt saknad då hon spridit ett lugn och utstrålat en fin trygghet. Hon kommer nu gå vidare på andra vägar i livet och vi önskar henne all lycka! Men som tur är kommer hon till skolavslutningen så man får ge ett sista hejdå!

Nästa vecka, vecka 22
Fredagsfinal: Gosedjursfredag
GRIT-uppdrag: Stå på händer.
Levla: Stå så länge du kan utan stöd av en vägg. Vad är ditt rekord?
Måndag- (ingen idrott)
Tisdag-
Onsdag- Sista läsuppdraget med tillbaka till skolan (kapitel 25)
Torsdag-
Fredag-

Ha en trevlig helg!

//Angeliqa, Rima, Mikaela, Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *