Veckobrev vecka 20

Maj 20, 2021

Vi ser att vi är mycket friskare nu efter sjukperioden, det känns skönt.

Det har börjat gå löss på skolan igen. Håll koll på era barns hårbottnar!

ASL: vi fortsätter med att träna på att (Att Skriva sig till Läsning). Denna vecka renskrev 1B sina sagor, och 1A fortsätter med att öva på sagor generellt.

Matematik: i matematiken har båda klasserna introducerat den analoga klockan och hur man läser av den. Hel, halv, kvart över och kvart i. Vi arbetade även i måndags med begreppet vikt. Eleverna fick känna hur tunga olika saker var.

Engelska: 1A har har har arbetat med temat ”cooking” och gått igenom ord som passar in där. 1B har haft paus med engelska denna vecka.

SO: vi har introducerat verktyget Minecraft. Vi hat gått igenom reglerna, och eleverna har fått skapa och utforska sin egen värld. De hjälpte varandra hur man använder olika funktioner. Nästa vecka kommer eleverna börja få uppdrag i Minecraft.

Nästa vecka

Utedag!!
Måndag den 24/5 är det utedag. Vi samlas på skolgården vanlig tid och avslutar på skolan vanlig tid. Men vi kommer att promenera till Midgårdsvallen under morgonen där vi kommer ha en friidrottsdag. Det kommer att bjudas på pastasallad. Man måste ha med sig en tom låda att ha lunchen i, samt bestick. Det vore bra att ha med sig en ryggsäck att bära i. Man får ha med sig egen mat om man vill. 1st fika är ok.
Ha på mjuka kläder som är lätta att röra sig i!
Packlista:
– Ryggsäck
– Matlåda
– Bestick
– Dryck
– Solskyddsfaktor
– (Fika)

Prata gärna hemma om vikten av att tvätta händerna. Vi tvättar händerna varje dag innan maten, men vi gör det även varje gång man kommer in i klassrummet. Detta har vi märkt att eleverna börjat slava med. Det tar lång tid av lektionerna att gå runt och dubbelkolla alla elever som slarvar. Det är extra viktigt nu i pandemitider vilket vi såklart pratar med eleverna om. Men som sagt, prata gärna hemma om det också!

Den 9/6 ska alla iPads, hörlurar och laddare lämnas in till klassen inför sommaren. Under sommaren kommer dessa nämligen låsas in i ett säkerhetsrum på skolan. Man får gärna börja kolla hemma redan nu om man har tappat bort laddaren!

Nästa vecka, vecka 21
Fredagsfinal: Naturfredag
GRIT-uppdrag: Träffa basketkorgen 3 gånger på rad.
Levla: Vad är ditt rekord?
Måndag- Friidrott (ha med matlådan, bestick och vatten)
Tisdag-
Onsdag- Läsuppdrag med tillbaka till skolan (kapitel 24)
Torsdag- Nytt läsuppdrag med hem och den sista för det här läsåret. (Kapitel 25)
Fredag-

Ha en trevlig helg!

//Angeliqa,Rima,Mikaela, Mahbube och frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *