Veckobrev vecka 19

Den sista kortveckan för läsåret har nått sitt slut. Det blev en intensiv vecka då vi har mycket att hinna med.

Innehåll:
ASL
Matematik
Engelska
SO
NO
Idrott
Sky-belöning

Utedag!!
Nästa vecka

ASL
Denna vecka har vi arbetat vidare med att skriva berättelser. 1B har fokuserat på “feedback”. Att kunna ge återkoppling på andras skrivande. I grupper fick de svara på frågor om en annan grupps berättelse. Nästa vecka kommer vi arbeta vidare med feedbacken vi har fått.

Matematik
Vi har fortsatt arbeta med tiotal och ental. Nästa vecka kommer vi gå igenom vikt/massa, men även börja med den analoga klockan.
Hemmacheck: Vad är 34+20? Eleverna ska inte bara räkna ut det, de ska även förklara/rita hur de tänker.

Engelska
1B har haft paus med engelska denna vecka. 1A har arbetat med temat “shop” och gått igenom ord som passar in där.

SO
Vi har repeterat det vi övat på gällande trafikregler, yrken och kartan. Vi har även gått igenom reglerna för Minecraft vi kommer börja med nästa vecka. Vi kommer använda Minecraft till att avsluta SO-arbetet där eleverna kommer få bygga en samhällsviktig funktion.
Dessa minecraftregler gäller endast i skolan. Fritids kommer att skapa egna regler. Hemma är det ni föräldrar som bestämmer.

NO
Vi har haft vårt sista NTA-pass för detta läsår. Vi har arbetat med att blanda olika vätskor och förutsäga vad vi tror kommer hända. Vi har även blivit introducerade till begreppet “densitet”.

Här ser vi vätskor med olika densitet. Olja, vatten och sirap.

Om man är lite mer nyfiken på densitet, kolla in detta klipp:
https://urplay.se/program/172323-tiggy-testar-superblandningen

Idrott
Nästa veckas idrott:

Sky-belöning
1B har kämpat hårt och tjänat ihop till sin belöning. Eleverna fick rösta vad de ville göra när vi tjänat ihop tillräckligt många Skys och det blev: Att äta lunch i klassrummet och titta på en film. I onsdags gjorde vi detta samtidigt som vi tittade på Big hero 6. Filmen var uppskattad bland eleverna!

Utedag!!
Måndagen den 24/5 är det utedag. Vi samlas på skolan vanlig tid och avslutar på skolan vanlig tid. Men vi kommer att promenera till Midgårdsvallen under morgonen där vi kommer ha en friidrottsdag. Det kommer att bjudas på dryck och pastasallad. Man måste ha med sig en tom låda att ha lunchen i, samt bestick. Det vore bra att ha med sig en ryggsäck att bära i. Vatten samt solskyddsfaktor är bra det med. Man får ha med sig 1st fika. För de elever som vill får de ha med sig egen mat.
Packlista:
– Ryggsäck
– Matlåda
– Bestick
– Dryck
– Solskyddsfaktor
– (Fika)

Sommarbrev

Nästa vecka
Måndag – Idrott, ha på oömma kläder då vi inte byter om pga Covid-19
Tisdag –  
Onsdag – Läsuppdraget med tillbaka till skolan (kapitel 23)
Torsdag – Nytt läsuppdrag med hem (kapitel 24)
Fredag –

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Rima, Mikaela, Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *