Veckobrev vecka 17

Vecka 17 har tagit slut och det är inte många veckor kvar innan sommarlovet. Den 13 och 14 maj är skolan stängd i och med Kristihimmelfärdshelgen, vilket kan vara bra att känna till. För fritids öppetider, vänd er till er närmsta fritidspersonal.

Innehåll:
ASL
Matematik
SO
NO
Engelska

Rimma
Värdegrund
Idrott
Nästa vecka, vecka 18


Då Angeliqa var hemma i lite mer än en vecka, han 1A arbeta i förväg med olika områden. Det gjorde att denna vecka har varit mycket at en repetitionsvecka för 1A så att 1B haft möjlighet att komma ikapp.

ASL
Vi fortsätter att skriva i vårt ASL-arbete (Att Skriva sig till Läsning). Denna vecka har vi skrivit om olika saker. 1A har tränat på att skriva meningar till bilder, medan 1B har skrivit texter om sig själva. 1B kommer nämligen få en ny klasskamrat nästa vecka, Kian. Eleverna har därför fått skriva presentationer om sig själva som Kian kommer att få ta med sig hem.

Matematik
I matematiken har båda klasserna fokuserat på att arbeta klart med kapitel 9 i matteboken. Det har bland annat handlat om tallinjer. Det har varit klurigt att förstå när man ska hoppa på en tallinje som är tom. Det har även blivit mycket repetition i bland annat NOMP.
Hemmacheck:
Rita en rak linje på ett papper. Be eleverna börja på talet 0 och rita 4-hopp. Efter varje hopp ska de skriva vad de landar på.

SO
Vi fortsätter med vårt arbete om samhället och yrken inom SOn. Denna vecka har vi diskuterat och övat på vad ordet samhälle betyder. Vad är ett samhälle? Vad ingår där? Eleverna har fått undersöka detta genom att bland annat läsa för varandra om just samhället.

NO
I NOn arbetar vi med våra NTA-lådor (Natur och Teknik för Alla). Då vi ligger i olika fas i dessa lådor har vi arbetat med olika saker. 1A har arbetat med olika flytande vätskor medan 1B har arbetat med magnetism och magneter. Vi pratade om skillnaden på en magnet och att något är magnetiskt. I slutet av lektionen kom vi fram till att om något ska vara magnetiskt måste det vara av metall. Men det finns några metaller som inte är magnetiska: mässing till exempel.

Engelska
Vi har arbetat vidare med Pick a colour. 1A har arbetat med avsnittet “home” och olika ord som dök upp i samband med det. I 1B har vi arbetat med “cooking”och tränat på lite ord som har met matlagning att göra. Bland annat “fry, bake” eller “boil”. Men även olika redskap så som “oven”.

Rimma
Båda klasserna har repeterat och tränat på att rimma. Det pågår just nu en poesitävling i Sigtuna kommun. Under nästa vecka kommer 1B få skriva egna rimdikter och delta i denna tävling. Detta är inget måste, det är endast om man vill. 1A kommer istället fokusera på att bygga ihop gruppen då det fortfarande är mycket nytt i och med att Rima är på plats.

Värdegrund
Då 1B fokuserat mycket på att komma ikapp denna vecka har 1A arbetat en del med värdegrund och hur man är en bra kompis.


Idrott
Nästa veckas idrott:

Titta på filmen för att förbereda er: https://youtu.be/XefXWAIkpXM

Nästa vecka, vecka 18
Fredagsfinal: Blå fredag 
GRIT-uppdrag: Hur många hopprepshopp kan du hoppa på en minut?
Levla: Försök att hoppa fler! 

Måndag – Idrott, ha på oömma kläder då vi inte byter om pga Covid-19
Tisdag –  
Onsdag – Läsuppdraget med tillbaka till skolan (kapitel 21 för 1B, ett annat läsuppdrag för 1A)
Torsdag – Nytt läsuppdrag med hem (kapitel 22 för 1B, ett annat läsuppdrag för 1A)
Fredag – Blå fredag

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Rima, Mikaela, Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *