Veckobrev vecka 15

En annorlunda vecka har tagit slut.

Matilda har haft sina sista dagar i klassen. Hon har nu opererat sitt knä och är nu sjukskriven fram till skolavslutningen och sommarlovet. Mikaela var klasslärare veckan ut och Rima börjar som klasslärare på måndag.

Angeliqa började veckan hemma i familjekarantän och undervisade på distans med Mahbube på plats i klassrummet. Angeliqa testades, tråkigt nog, positiv på testet hon tog i tisdags eftermiddag. Det gör att hon kommer vara hemma fram till och med tisdag den 20/4. Vi hoppas att hon är åter på plats på onsdag.

Mahbube fick åka in akut till sjukhuset i torsdags. Hon är ok som tur är dock.

Det kommer därför inte att bli ett så långt veckobrev denna vecka utan endast lite bilder på vad vi har arbetat med. Men fråga gärna era barn i relation till bilderna.

Då Angeliqa är hemma och är sjukskriven kommer läsuppdraget pausas 1 vecka.

Nästa vecka har hela skolan en bokvecka som vi kallar ”Hela Höjden läser”. Då kommer vi fokusera ännu mer på läsning än vanligt. Det blir tipspromenader, tyst läsning, högläsning, bokmärkestillverkning och mycket mycket annat spännande. Om man vill kan man vara med på vår bokbytardag fredagen den 23/4. Under veckan kommer man kunna ta med böcker hemifrån som man vill byta och lämna dem till sin klasslärare. För varje bok man lämnar får man en “bokbiljett”. På fredag kommer man kunna använda dessa bokbiljetter för att byta till sig andras böcker.
Angeliqa kommer dock tidigast vara tillbaka på onsdag om allt vill sig väl, så eleverna i 1B kan inte byta in böcker fören tidigast då.

Idrott nästa vecka:

Rimas mailadress som även kommer läggas upp under “kontakter”:
rima.hanna@edu.sigtuna.se

Vecka 16
Fredagsfinal: Sagofredag 
GRIT-uppdrag: Läsa så många sidor du kan
Levla: Försöka att läsa lika mycket och en till nästa dag

Måndag – Idrott, ha på oömma kläder då vi inte byter om pga Covid-19
Tisdag –  
Onsdag –
Torsdag – Nytt läsuppdrag med hem (kapitel 21)
Fredag – Sagofredag, bokbytardag

Ha en fin vårhelg!🌱
//Angeliqa, Matilda, Rima, Mikaela, Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *