Veckobrev vecka 6

Var tar veckorna vägen?
Livet är som en toarulle brukar jag säga. Ju närmare slutet man kommer desto fortare går det. 😂 🧻

Innehåll:
Matematik
ASL
NTA
Bild
Idrott
Sportlov
Nästa vecka


Matematik
Eleverna har fått ta hem sina gamla matematikböcker och blivit tilldelade nya med snäppet högre svårighetsgrad. Om ni undrar varför vi inte har arbetat med alla sidor i den gamla matematikboken är det för att vi arbetar med matematik på olika sätt i klassrummet; digitalt, konkret material, lekar med mera. Vi lyfter endast fram russinen ur boken.
Vi introducerade den nya boken genom att nosa på tiotal och ental. Vi undersökte även hur man skriver 5 men med streck.

ASL
När vi skrivit ASL denna vecka har vi arbetat med att skriva meningar till bilder. Något 1B kommer fortsätta med under nästa vecka.

NTA
Vi har börjat med årets NTA-låda (Natur och Teknik för Alla). En stor blå låda innehållande massor av spännande saker. I förskoleklassen handlade NTA-lådan om att mäta och jämföra. I åk 1 kommer lådan handla om temat fast och flytande. Det vi arbetade med denna vecka var att jämföra två fasta föremål (en plastsked och en stålkula) för att se vad de hade för likheter och olikheter. (1B arbetar i halvklass och ena halvan har redan börjat sniffa på vad nästa veckas uppdrag kommer vara.)

Bild
I bilden denna vecka har eleverna för prova på att använda pastellkritor samt vattenfärg. De har fått använda kritan till att göra streck och konturer för att sedan måla med vattenfärg över. Eleverna tyckte det var häftigt att se hur färgen “gled av” kritan men fastnade på det rena pappret.

Idrott
Nästa veckas idrott:

Sportlov
Vecka 9 är det sportlov och skolan kommer att vara stängd. För fritids öppettider, vänligen vänd er till er närmsta fritidspedagog.

Nästa vecka
Fredagsfinal: Kontorsfredag
GRIT-uppdrag: Hur många klädesplagg kan du få på dig?

Måndag – Idrott, ha på oömma kläder då vi inte byter om pga Covid-19
Tisdag –  
Onsdag – Läsuppdrag till skolan (kapitel 16)
Torsdag – Nytt läsuppdrag med hem (kapitel 17)
Fredag – Kontorsfredag

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Malte (vikarie för Mikaela), Mahbube och Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *