Veckobrev V.49

Vi börjar med ett viktigt medelande angående de nya råden. Det är viktigt att ni läser detta.

Under veckan har båda klasserna arbetat vidare med religion genom att tittat på filmen Prins av Egypten. Filmen tar upp viktiga berättelser och vi har pratat om det i båda grupperna.

Vi har jobbat vidare i matematikboken och har under veckan arbetat med tio-kompisar och deras betydelse. Julen börjar även närma sig och julkänslan i klassrummen har kommit. Båda klasserna läser 24 dagar till jul som är en bok som handlar om ABC-klubben vilket även läsuppdraget gör. Klasserna kollar även på djurens jul som Naturhistoriska riksmuseet släpper dagligen. Eleverna har även fått färglägga en julgran där varje elev fick en del av julgranen att färglägga. Det blev två väldigt fina granar trots att eleverna inte vet hur de andra har ritat.

1b under veckan provade även att köra speed-date när det kommer till engelska där de pratade om färger och mat som de gillar och inte gillar. Detta kommer 1a prova nästa vecka.

Vi har även introducerat denna vecka Nobel och vad det innebär. På skolan fick Fsk och åk 1 i uppdrag att skapa en framsida av en bok som handlar om GRIT. Framsidorna som eleverna har ritat är med i en tävling om att vinna Illustratör pris på Nobeldagen som är torsdag 10/12. På Nobeldagen så kommer skollunchen serveras lite finare och om man vill får man komma finklädd till skolan.

Veckans idrott:


Fredagsfinal: Lucia-fredag

Kom ihåg vecka 49:
Måndag – Idrott (inget ombyte)
Tisdag – 
Onsdag – Läsuppdrag med till skolan
Torsdag – Nytt läsuppdrag med hem, Nobeldagen (Finklädda)
Fredag – Lucia Fredag

Ha en trevlig helg!
//Angeliqa, Matilda, Mikaela, Mahbube och Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *