Veckobrev v. 8

…och så blev det fredag och sportlov! Vi har haft en toppenvecka och hunnit med massor av saker 🍀

I matematiken har vi den här veckan arbetat med begreppet hälften. Vi har arbetat med allt från det mest vardagliga att dela ett äpple i två halvor, till att utgå från helheter av flera olika föremål. I bokstavsarbetet har vi den här veckan arbetat med bokstaven Ää, vi har skrivit knasiga meningar om varandra i klassen – någonting som alla tyckte var spännande och framförallt väldigt kul! Vi arbetade med äpplets olika delar som veckans Ää-pyssel.

Rubinen har bland annat arbetat vidare med NTA (Naturvetenskap och Teknik för Alla), samma som Safiren gjorde förra veckan tillsammmans med Angeliqa. Den här aktiviteten handlade som sagt om att mäta och jämföra och uppskatta om den uppmätta längden stämmer överens med verkligheten. Här ser vi hur fyra elever samarbetar för att mäta deras längder:

Vi har även tränat vidare på vårt schackspel, uppmuntra gärna era barn till att beskriva vad pjäserna heter, hur de får gå, etc.

Idag, fredag, var vår käre Sky på besök – eftersom Rubinen tjänat ihop till en belöning. Ett väldigt spännande och kul besök, tyckte både vi vuxna och alla barn! 😁

Vi har under hela veckan tränat vidare på låtarna inför teatern vi ska på v. 11. Dessa låtar har vi tränat på hittills Lira lara loppan och Fi-fi-fi-filura. Lyssna gärna på dessa låtar hemma också!

Veckans stjärnor har den här veckan varit Martin och Léa ⭐️ i Rubinen och Elliot ⭐️ i Safiren. Tack för att vi fått lära känna er bättre! 

Nästa veckas kom-ihåg: SPORTLOV, skolverksamheten är stängd. Fritids är igång som vanligt.

Vi önskar er en riktigt trevlig helg!

Mvh Angeliqa, Liban, Matilda, Natalie och Mikaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *