Veckobrev v. 7

ÄNTLIGEN tittar solen fram! Efter en lång och mulen vinter (utan snö) så börjar vi äntligen få lite fint väder. Det märks på både personal och elever då energin verkar fyllas på.

Denna vecka har varit en kortvecka då verksamheten var stängd i måndags för studiedag, men vi har hunnit med mycket ändå! Bokstaven denna vecka var bokstaven Hh. Eleverna har blivit riktigt duktiga på att förstå och avgöra när en bokstav finns i början, inuti eller i slutet av ett ord baserat på var någonstans de hör bokstavsljudet.

I matematiken har vi denna vecka jobbat med symmetri, bland annat har eleverna fått leta efter naturens symmetri ute i skogen som ni kan läsa mer om HÄR. Vi passade även på att njuta av den fina dagen och leka av oss.

Vi har arbetat vidare med NTA (Naturvetenskap och Teknik för Alla). Detta läsår arbetar vi med att mäta och jämföra. Eleverna i Safiren har denna vecka fått mäta och jämföra varandras längder och uppskatta om den uppmätta längden stämmer överens med verkligheten. Om den inte gör det, vad kan det bero på? Vad behöver man tänka på när man ska mäta? Rubinen kommer få göra detta nästa vecka.

Vi har fortsatt att träna på schack inför schackturneringen som kommer äga rum innan sommarlovet. Det finns ett stort intresse av schack inom båda klasserna och eleverna vill gärna spela med fler pjäser. Dock spelar vi inte med alla pjäser än, utan vi introducerar dem successivt. Fråga gärna era barn vilka pjäser de känner till och om de vet hur just den pjäsen får röra sig.

Sist men inte minst vill vi berätta att onsdagen den 11/3 har vi blivit inbjudna till en interaktiv Astrid Lindgren-föreställning där vi som publik kommer få vara med och sjunga ett antal låtar under föreställningens gång. Vi har väldigt smått börjat träna på en av de fem sångerna: Lira Lara Loppan. Ni får väldigt gärna lyssna igenom den hemma och träna lite på den. Vi kommer självklart träna mer på låtarna nästa vecka.

VECKA 9 ÄR DET SPORTLOV OCH SKOLAN ÄR STÄNGD!

Nästa veckas kom-ihåg:
Alla-med uppdrag: Öva och lär sig varje dag

Måndag – Bokstaven Ää
Tisdag –
Onsdag –
Torsdag –
Fredag – Fredagsfinalen är ”Randig fredag” 

Ha en riktigt trevlig helg och en fin alla hjärtans dag! Gör någonting som ditt hjärta mår bra av idag!

Mvh Angeliqa, Liban, Matilda, Natalie och Mikaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *